Bigbanki juhatuse liige Targo Raus ütles ajalehele Äripäev, et kuidas turule sisenemine on õnnestunud, tuleks hinnata mõne aasta pärast. Tema sõnul oli turule sisenemine lihtne, kuna sealsed pangad tegelevad omade probleemidega.

"Hispaanias on kohalikel pankadel piisavalt oma asjadega tegemist ja sellest tingituna on konkurentsisituatsioon uutele tulijatele soosiv," ütles Raus ajalehele.

Rausi sõnul on Hispaania turg suur ja kultuuriliselt Bigbanki senistest turgudest erinev, kuid kohaliku personali abil on ettevõte seal hakkama saanud. Hispaanias on Bigbank loonud 40 töökohta. Lisaks on Bigbank investeerinud Hispaanias uute töötajate koolitusse ja turundusse.

"Meie tüüpiline klient Hispaanias on niinimetatud tavaline inimene, kelle finantstoodete tarbimispotentsiaal ei ole väga suur ning sellest tulenevalt ei ole ta pidevalt universaalpankade turundus- ja tegevusfookuses," ütles Raus.

Tänavu avas Bigbank ka oma viienda filiaali Rootsis, varasemast on pangal filiaalid Lätis, Leedus ja Soomes. Rootsi filiaali laenuportfelli suurus on kolm miljonit eurot.

Rausi sõnul on Soome ja Rootsi turud eestlasele suhteliselt mõistetavad. "Mõlemas riigis on tarbimislaenu sektor arenenud ning turgu on. Arvestades nende turgude konkurentsisituatsioone, suudame seal konkureerida," ütles Raus.

Bigbank kavatseb laienemist jätkata, kuid Rausi sõnul konkreetseid plaane pole. "Lähiaja eesmärgid on praegused uued turud maksimaalselt tööle saada," ütles Raus.