„Uute torustike valmimine võimaldab senisest suuremal arvul Võru elanikke varustada kvaliteetse ja kõigile nõuetele vastava joogiveega ning samuti on tagatud reovee keskkonnasõbralik kokkukogumine ja puhastamine. Tulevikus vähenevad lekked ja veekadu, mis peaks rõõmustama nii tarbijaid kui ka kohalikku vee-ettevõtet,“ lausus Nordecon ASi juhatuse liige Erkki Suurorg.

Ehitajana valmistab rahulolu samuti see, et vaatamata väga kõrgele põhjavee tasemele ja rasketele geoloogilistele tingimustele lõpetati tööd tähtaegselt. “

AS Võru Vesi juhatuse liige Sairos Hõrak lausus, et Kagu-Eesti tänasel vee- ja kanalisatsioonitrasside ehitusmaastikul on jäänud AS Nordecon meelde vastutustundliku peatöövõtjana ning kvaliteetse ehituskultuuriga ettevõttena, teatas ettevõte.

„Tellijal on hea meel, et projekteerimis- ja ehitustööd kulgesid ilma suuremate takistusteta ning objektid on valminud tähtaegselt. Töövõtjal, omanikujärelevalvel ning tellijal erimeelsusi projekti elluviimisel ei olnud. Samuti on hea meel, et saame uutes Võru linna piirkondades pakkuda elanikkonnale ning ettevõtetele võimalust liituda ühisveevärgi ja kanalisatsiooni teenustega.“

Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toele projekteeriti ja ehitati "Võru linna veemajandusprojekti" raames välja veetorustikku ca 4,5 km, kanalisatsioonitorustikku ca 4 km ning survekanalisatsioonitorustikku 0,7 km ulatuses, lisaks ehitati kaks reoveepumplat.

Samuti rajati ligemale 100 uut liitumispunkti ning rekonstrueeriti ligi ca 20 olemasolevat liitumispunkti. Tööde tellijaks oli AS Võru Vesi ning inseneriks AS Infragate Eesti.