Põhiliseks riskiks jääb prognoosi kohaselt majanduse haavatavus euroala võlakriisi teravnemise korral, teatas pank.

Nordea hinnangul jätkub sel aastal euroala majanduse jahtumine ning ka 2013. aastaks on oodata vaid väga nõrka taastumist. Euroala oodatav kasv järgmisel aastal on 0.6%i.

Kuigi Baltimaad ei kuulu kõige haavatavamate turgude hulka, vähendab ekspordinõudluse langus ka nende riikide teise poolaasta majanduskasvu. Nordea ootab Eesti järgmise aasta majanduskasvuks 3,5% ning 2014. aastaks 3,8%.

Nordea peaanalüütiku Tõnu Palmi hinnangul läheb Eestil kriisi taustal suhteliselt hästi.

"Ekspordinõudlus 2012. aasta teisel poolaastal ei taastu, samas Eesti investeeringute ja tarbimise kiire kasvutempo aeglustub vaid mõõdukalt. Järgmine aasta tõotab kujuneda üleminekuaastaks, mil kasv jääb suurel määral sõltuma sisenõudlusest ning ulatub veidi üle 3% aasta kokkuvõttes,? hindab Nordea peaanalüütik Tõnu Palm.

Majanduskasvu mootoriks jääb Nordea hinnangul sisenõudlus, mida lisaks sissetulekute kasvu ületanud jaemüügi kasvutempole peegeldab ühtlasi ehituse-, kaubanduse- ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia sektorite kasvanud panus.

Sarnaselt Põhjamaadele pehmendab peaanalüütiku sõnul võlakriisi mõju Eestis eratarbimine ja tööturu tugevus.

"Eesti tarbijakindlus püsib erinevalt euroalast endiselt ajaloolisel keskmisel tasemel. Stabiilne tööturg ja mõõdukas palgakasv toetavad jätkuvalt jaekaubandust, teisel poolaastal on oodata vaid kerget aastakasvude aeglustumist. Siseturu kindlustunde püsimisest sõltub täna paraku väga palju," lausus Tõnu Palm.

Nordea prognoosi kohaselt jääb Eesti inflatsiooni näitaja sel aastal 3,7% ning töötus 10,8% tasemele.