„Jäime kõik sõpradega haigeks, üks läks isegi haiglasse ning arstid kahtlustavad meil salmonella viiruse nakkust,“ kirjutas kunde Delfi Majandusele.

Terviseameti teatel on kinnitust on leidnud salmonelloosi puhang, mis on saanud arvatavasti alguse Tallinnas kiirsöögikoha Taco Expressi külastajate hulgas. Praeguseks on saabunud teated kuue haigestunu kohta, kes on sattunud haiglasse.

"Juhul kui te olete viimastel päevadel nimetatud söögikohta külastanud ja tunnete end halvasti, siis soovitame kindlasti pöörduda arsti poole, sest ainult nii on võimalik kindlaks teha puhangu ulatus ja ehk leida ka salmonelloosi põhjustaja," teatas amet Facebookis.

Toitlustusettevõtte Taco Expressi omaniku Raul Tomingase sõnul ei ole aga võimalik, et kliendid nende toidust nakkuse said.

„Arvestades wrappide koostisosasid, mis koosneb üksnes värskest toorainest, siis on raske uskuda, et nad just meie wrappe süües kõhuviiruse said,“ on Tomingas veendunud.

Ka ei ole mehe sõnul nende poole pöördunud ühtegi teist sama päeva klienti.

„Wrapid on üks enimmüüdud tooteid meie toitlustuskohas. On raske uskuda, et probleem tulenes just wrappide söömisest. Samuti nagu kliendid oma kaebekirjas viitasid, oli maitse hea, mis tähendab, et riknenud komponendid ilmselt ei saa põhjuseks olla,“ arvas Tomingas.

Siiski leiab mees, et söögikoht on valmis asja edasi uurima ja ka küsinud lisainformatsiooni kõnealustelt klientidelt.

„Kuid arvestades, et hetkel on liikvel kõhuviirusi rohkemgi ja teadmata, kus nad sellel õhtul varem einestasid, ei näe me põhjust hetkel süüd kergekäeliselt enda peale võtta,“ oli Tomingas kindel.

Tominga sõnul käib neil majas ka regulaarselt toidu- ja veterinaarameti kontroll, kes pole siiani mingeid rikkumisi leidnud.

Omanik peab põhjuseks hetkel liikvelolevaid kõhuviiruseid, mille nakkuse võisid kliendid ka varem kusagilt mujalt üles korjata.

„Isikliku kogemusena võin lisada, et teadaolevalt on hetkel liikvel ulatuslik kõhuviiruse laine mille all kannatavad hetkel ka minu kaks tütart, kes muuseas ei ole Taco Express-is viimase kuu jooksul söömas käinud ning viimase kolme aasta jooksul pole ka keegi meile toidu kohta mingeid kaebusi esitanud,“ selgitas Tomingas.