Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ütles, et linna varasemas lepingus Veoliaga olid sätestatud nii järgnevate aastate investeeringute maht summas 20 miljonit eurot kui ka ettevõtte edasine tegevuskava. Lepingut tagas Veolia kontsern, vahendas BNS.

Linn ootab Sarapuu sõnul SKT Keskkonnateenustelt järgmise nädala alguseks kava, kuidas kavatseb ettevõte garanteerida investeeringute toimumist ja linnaga lepingu täitmist.

Konkurentsiamet andis augusti lõpus loa koondumisele, mille tulemusena omandab Alexela Energia tütarettevõte SKT Keskkonnateenused valitseva mõju Veolia Keskkonnateenuste ja selle tütarettevõtete üle.

Juuli lõpul toimunud müügitehinguga omandas Alexela Energia Veolia Keskkonnateenused ja Veolia 65-protsendilise osaluse Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus, endise nimega Tallinna Prügila.

Veolia Keskkonnateenustele kuulub täisosalus Tallinna Sekto ja selle tütarfirmas Sekto-Pärnu ning 25-protsendiline osalus teises tütarettevõttes Infokaitsesüsteemide. Samuti on Veolia Keskkonnateenustel täisosalus ettevõtetes Resk ja Kudjape Ümberlaadimisjaama ning 40,3-protsendiline osalus Prügimees. Viimasega kaasneb ka osalus tütarettevõttes OJ Projekt.

Leedus omandas Alexela Energia ettevõtted UAB Veolia Environmental Services Lietuva koos tütarfirmaga UAB Veolia Environmental Services Klaipeda.