Pro Kapital oli aktsiate esmaemissiooni välja kuulutades teatanud, et saadavaid vahendeid soovitakse kasutada kolme projekti rahastamiseks - 89 miljonit eurot maksva kaubanduskeskuse ehitamiseks Tallinna Peterburi teele, kolme maja restaureerimiseks Tallinnas Tondi kvartalis maksumusega 11 miljonit eurot ning 29-miljonilise hinnasildiga elurajooni rajamiseks Riias.

"Läheme edasi alternatiivsete rahastamisallikatega," kommenteeris Remmelkoor Delfile. "Kuna pakkumise tulemused on nii värsked, siis täpsemat infot veel ei saa välja käia. Kindel soov on projektidega edasi minna ja võimaluse korral püsida esialgsetes ajagraafikutes."

Remmelkoor ei soovinud avaldada, kui palju aktsiaid emissioonil enne selle tühistamist märkida jõuti.

"Avalikud pakkumised sõltuvad peamiselt institutsionaalsetest investoritest, kes teevad pakkumisi erinevatel hinnatasemetel. Pakkumiste mahtu ja hinda koos vaadates jõudsime otsuseni, et see ei vasta ettevõtte väärtusele, mida me pikas perspektiivis näeme, aga neid täpsemalt me avaldama ei hakka," rääkis ta.

Pro Kapital Grupp otsustas tühistada aktsiate avaliku pakkumise nõudluse puuduse tõttu ettevõtte aktsionäride jaoks vastuvõetaval hinnatasemel. Märkimistaotluste kogumine lõppes nädalavahetusel pärast intensiivseid kohtumisi kutseliste investoritega Euroopas ja USA-s, teatas Pro Kapital.

Pakkumise prospekti kohaselt on ettevõttel õigus muuta pakkumise hinnavahemikku (algselt määratud EUR 1,90 ja EUR 2,05 vahel aktsia kohta), kuid ettevõte otsustas mitte aktsepteerida järsku hinnaalandust, mida kapitaliturud ootasid.