Korteri suuruseks on 145 ruutmeetrit ning arvestades sarnaste korterite ruutmeetrihinda maksaks täna avalikkusele tutvustatud korter umbes 507 500 eurot.

Ülejäänud samas majas valmivate korterite suurus jääb vahemikku 54-350 ruutmeetrit.

Pagari 1 projekti nõustaja Hindrek Leppsalu sõnul on 40 renoveeritavast korterist tänaseks müüdud tervelt 40 protsenti.

Tolaram Grupi Eesti juht Sonny Aswani ütles avamisel, et ettevõte on 20 aasta jooksul Eestis tegutsedes ellu viinud nii mitmeidki kinnisvaraprojekte, kuid Pagari tänava maja näol on tegemist grupi esimese elumaja projektiga.

"Minu jaoks on tegemist ühe kõige tähtsama kinnisvaraprojektiga Eestis, kuna tegemist on tähelepanuväärse hoonega, mitte ainul arhitektuuri poolest, vaid selle ajaloo mõttes."

Aswani sõnul tajub ta hoone ajalooga seotud sensitiivseid teemasid, kuid on rõõmus, et tal on muinsuskaitseameti toetusel võimalus taastada hoone endine hiilgus.

Renoveerimistööde peatöövõtja Oma Ehitaja loodab töödega valmis jõuda järgmise aasta esimeses pooles, mille järel on võivad esimesed elanikud majja sisse kolida. Projekti maksumus on koos maja ostuhinnaga kokku 14 miljonit eurot.

Aswani ütles Delfile, et Tolaram Grupil on käsil teinegi kinnisvaraprojekt Kopli poolsaarel. "Meil on seal umbes 10,5 hektarit maad ning praegu on käsil ala planeerimine ning ehituslubade taotlemine," sõnas Aswani ja lisas, et projekti elluviimine võtab ettevõttel aega 5-7 aastat. Alale on planeeritakse nii elumaju kui ka ärihooneid. Ala võib Aswani sõnul leida koha ka avalik asutus, nagu näiteks akadeemia.

Aswani sõnul jääb Tolaram Grupi peamiseks tegevusalaks endiselt tööstus ning suurimaks investeeringuks tselluloosi- ja paberivabrik Horizon. "Tööstus vajab pikaajalist planeerimist. Kinnisvaras lõpetad projekti ning võtad ette järgmise. Tööstuses ei saa nii teha, sest tuleb omada kaugemat horisonti, vähemalt kümne aastast perioodi," tõi ta välja.

Tolaram jätkab Aswani sõnul investeeringuid Horizoni tselluloosi- ning paberivabrikusse ning plaanib järgmisel aastal käivitada kaks uut projekti, mille tarbeks on seadmed juba tellitud.

Pagari tn 1 maja ajaloost:
* Pagari 1 hoone ajalugu ulatub aastasse 1911, mil Briti kodanik William Tulip ostis Tallinnas kolm kinnistut, mis asusid Pagari, Pika ja Laia tänava vahele jäävas kvartalis. Juba 1912. aastal valmis seal arhitekt Hans Schmidti projekti järgi ehitatud imposantne äri- ja eluhoone.

* Alates 1920. aastast kasutasid hoonet Eesti riigiasutused ning hiljem Nõukogude julgeolekuorganid. 1990ndate algusest oli hoone siseministeeriumi valduses, kuni riik müüs hoone 2010. aastal.

Videoringkäik Pagari tänava maja näidiskorteris:

Korteri näitamisest kujunes omaette seltskonnaüritus: