Esialgasete andmete järgi oli Eesti valitsemissektori eelarve ülejääk oli 2011. aastal 1 protsent ja võlatase 6 protsenti.

Täpsustatud andmetel oli valitsemissektori koondeelarve ülejääk Maastrichti defitsiidikriteeriumi arvetustes 2011. aastal 182,4 miljonit eurot.

Võrreldes märtsis avaldatud esialgsete andmetega täpsustusid kõige enam Euroopa Liidult laekunud toetuste tulud, mis mõjutasid positiivselt nii keskvalitsuse kui ka kohalike omavalitsuste tulude ja kulude suhet.

Andmete täpsustumise tulemusel ületasid keskvalitsuse tulud 2011. aasta lõpus kulutusi 14,8 miljoni euro võrra. Kohalike omavalitsuste sektori ülejääk oli 20,5 miljonit eurot ning sotsiaalkindlustusfondide eelarveülejääk jäi samaks (147,1 miljonit eurot).

Valitsemissektori konsolideeritud võlg (nn Maastrichti võlg) oli 974,8 miljonit eurot, millest 55% moodustasid kohalike omavalitsuste ja 45% keskvalitsuse kohustused. Sotsiaalkindlustusfondide võlg moodustas koguvõlast alla 1%.

Eestis jagatakse valitsemissektor kolmeks allsektoriks: keskvalitsus (riigieelarvelised asutused ja eelarvevälised fondid, sihtasutused, avalik-õiguslikud juriidilised isikud); kohalikud omavalitsused (linna- ja vallavalitsusasutused koos allasutustega, sihtasutused); ja sotsiaalkindlustusfondid (haigekassa ja töötukassa).

Eurostat avaldab liikmesriikide täpsustatud võla- ja defitsiiditaseme andmed 22. oktoobril.