Kokku toimub liidu eestvedamisel 24 teabeõhtut ja lisaks esinetakse mitmetel omavalitsuste üritustel ja messidel, teatas Eesti Omanike Keskliit.

Elektrituru avanemist selgitavad majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja Koduomanike Liidu spetsialistid, samuti on infoõhtutel kohal esindatud ka erinevad elektrimüüjad sealhulgas Eesti Energia, Imatra ja Elektrum.

Kuna lisaks elektrienergiale ja maksudele moodustab kolmandiku elektriarvest veel võrgutasud, siis on üritustele kaasatud ka võrguteenuse pakkujad Elektrilevi ja Imatra Elekter, kes annavad ülevaate investeeringutest ja põhjendavad võrgutasude tõusu.

Projekti eestvedaja Priit Värgi sõnul on infoõhtute eesmärk teavitada kodutarbijaid ja anda kindlustunne kuidas on kõige mõistlikum ja kasulikum toimetada avatud elektriturul.

Elektrituru avanemise teabepäevade tuur saab alguse täna Viimsis ja planeeritud on lõpetada novembri lõpus Nõmme Kultuurikeskuses.

Värk lisas, et eesmärgiks on teabeõhtutega saada ühele poole enne 10. detsembrit kui kodutarbija jaoks on kätte jõudnud selle aasta viimane päev valida endale elektrienergia müüja.