Loodetud hinnavõitlust ei tulnud, kuna mõlemad suuremad elektrimüüjad, nii Eesti Energia kui ka toonane Latvenergo, mis kannab värskelt nime Elektrum, tegid sisuliselt samasuguse pakkumise.

"Latvenergo ei teinud ka peaaegu mitte ühtegi tõsist jõupingutust, et kuidagimoodi, vabandage väljenduse pärast, Eesti Energiale pomm alla panna ja need pakkumised tulid täiesti ühesuguses suurusjärgus, mis on ühest küljest turumajanduses täiesti mõistetav ja arusaadav," sõnas Arula.

"Aga et läbirääkimiste käigus positsioonid ei muutunud, siis see tegelikult andiski arusaama, et mõlemad pakkujad pakkusid printsiibil take it or leave it."

Arula sõnul tuleb ettevõttel elektrit ostes vähemalt kaks aastat arvestada senise skeemiga. "Mis tähendab seda, et me saame arvestada kahe turul olijaga, kes teevad täpselt võrdseid pakkumisi ning me peame mõtlema, mismoodi me oma valiku teeme," lausus Arula.

Tänasel energiafoorumil oli juttu, et kui varasemalt sõlmisid avatud turult elektrit ostvad ettevõtted elektri ostmiseks ühe-aastaseid lepinguid, siis nüüdsest on mindud julgemaks ning lepinguid sõlmitakse juba 2-3 aasta peale.

Kõige populaarsem ettevõtete seas on pakett, kus osa elektrit müüakse fikseeritud hinnaga ning ülejäänu kujuneb börsihinna järgi.