Sestap on Sõõrumaal tekkinud mõte, et järgmisel aastal võiks enda suurfirmaga liita veel 1-2 pisemat ettevõtet. Igatahes on ärimehe eesmärk suurendada enda ettevõtte turuosa Eestis 30 protsendini.

Kui Sõõrumaa 2011. aastal K Grupi ostis, oli see väikefirma 5,7%-lise turuosaga. Kui Sõõrumaa mullu Pristise ostis, siis prognoositi K Grupi ja Pristise summeeritud aastaseks käibeks kokku 9,2 miljonit eurot.

"Tekkis küsimus, kuidas kaks miinust annaksid kokku plussi? Selgus, et kõige suurema kokkuhoiu andis juhtimis-ja opereerimiskulude koondamine ühe katuse alla," rääkis Sõõrumaa.

Selleks aastaks on olukord muutunud. "Ettevõtel on turvaturul kindel positsioon number kaks. Seitsme kuuga on käive tõusnud 6,2 mln euroni ja EBITDA 0,56 miljoni euroni, valveteenuste turuosa on hinnanguliselt 25%. 2012. aastaks planeerime käibeks 12 miljonit eurot. Mehitatud valvega objekte on meil 205. Tehnilise valvega objekte on 11 000. Töötajaid 1200," kirjeldab Sõõrumaa. 2013. aastal tahab aga Sõõrumaa turvafirma haarata tervenisti 30%-lise turuosa.

Mis puudutab Sõõrumaa kinnisvaraäri, siis sellest rääkides raputab ta endale ka tuhka pähe. "2008. aastal, mil isegi mina sain aru, mis maailmamajanduses juhtuma hakkab, suutsin ikkagi osta Riia kesklinnas 35 miljoni euro eest krundi. Praegu on seal aed ümber ja aia sees sügav auk," märkis ärimees.

Rotermanni kvartal Tallinnas on aga ettevõtja hinnangul enam-vähem rentaabel projekt. Kallite hindadega korterid on kõik peaaegu müüdud.
Tallinnas on Sõõrumaal ca 160 000 m2 ja Riias umbes 90 000 m2 võimalikku kinnisvaraarendusportfell. Sõõrumaa loodab, et järgmist uut maja suudab ta Tallinnasse ehitama hakata alles 2013. aasta suvel-sügisel.

Sõõrumaa ei salga, et ta on vaadanud ka toiduainetetööstuse poole. "Oliver Kruuda tegi mulle paar aastat tagasi asja enam-vähem selgeks. Selgus, et kõige rohkem raha teenivad need, kes toidu maha müüvad," nentis Sõõrumaa.
Samas andis ta ettekande jooksul korduvalt mõista, et ta ei ole praegu kuigivõrd laienemis- ega investeerimisvõimeline.