SEB analüüsist selgub, et lapsevanemad eelistavad laste kindlustuslahendusi, mis ühendavad endas mitut kindlustushüve ja funktsiooni, teatas pank.

Lastekindlustus pakub vanemale mitu kokkusobivat kaitset ühes pakis. Lastekindlustus annab võimaluse ühendada enda majanduslikest võimalustest lähtuv laste kogumistoode vajaduspõhiste lisakindlustustega, et nii laps kui ka vanem oleksid kaitstud elus ettetulevate ootamatute riskite vastu.

Meie müügistatistika näitab, et võrreldes 2008. aastaga sõlmitakse 26% rohkem õnnetusjuhtumi lisakindlustusi lastekindlustuste põhilepingule juurde ning õnnetusjuhtumi lisakindlustuse kindlustussummad on selle ajaga tõusnud 62%. Sellest võib järeldada, et vanemad teadvustavad lastega seotud õnnetusriske ning samas oskavad hinnata meditsiini kulu, mis tuleb kanda, kui lapsega on õnnetus juhtunud,“ ütles SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst.

2000. aastaga võrreldes on üle kahe korra kasvanud ka kindlustussummad, mille peale vanemad oma elu kindlustavad juhuks, kui lapse tuleviku tarbeks kogumine katkeb seoses lepingu sõlminud lapsevanema surmaga. 2012. aastal on keskmine kindlustussumma 5662 eurot.

Kuna lastekindlustuse kogumisperiood on pikk, siis selleks, et jõuda kogumiseesmärgini ning laps ja vanem oleks kogu kogumisperioodil kindlustatud, on oluline, et lapsevanem peaks lepingu maksegraafikust kinni ega katkestaks poole pealt kogumist ega kindlustuskaitseid.