Sõiduautode ja kaubikute hulgimüügiga tegelev Toyota Baltic teenis müügist Eestisse 51,7 miljonit eurot ehk 46 protsenti rohkem kui aasta varem. Müük Lätti kasvas aastaga 14 protsenti 39,2 miljonile eurole ja müük Leetu kaheksa protsenti 30,2 miljonile eurole, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Ettevõtte juhatus tegi ettepaneku jaotada dividendideks 2,07 miljonit eurot, mille järel jäi Toyota Balticu jaotamata kasumiks kokku 27,48 miljonit miljonit eurot, vahendas BNS.

Toyota Baltic märgib oma majandusaasta aruandes, et müüs majandusaastaga 5122 autot võrreldes aasta varasema 3860 autoga. Samal ajal müüdi Baltimaades aastaga kokku 49 000 uut sõiduautot ja kaubikut võrreldes aasta varasema 32 700 autoga ning Toyota ja Lexuse turuosa langes 12,6 protsendilt 10,8 protsendile.

Ettevõtte hinnangul toob majanduskasvu aeglustumine tänavu kaasa ka autoturu kasvu aeglustumise nii Eestis, Lätis kui ka Leedus. "Sõiduautode ja kaubikute müügi kasv Baltimaades peaks jääma suurusjärku 5–10 protsenti eelmise finantsaastaga võrreldes," seisab aruandes. Tänavu aprillis alanud majandusaastal kavatseb Toyota Baltic kasvatada müügi ja teenindusvõrgu efektiivsust.

Toyota Balticul oli märtsi lõpul 38 töötajat ehk sama palju kui aasta varem. Neile maksti töötasudeks koos sotsiaalmaksu ja töötuskindlustuse maksuga kokku 1,473 miljonit eurot võrreldes aasta varasema 1,426 miljoni euroga.

Ettevõtte tegev- ja kõrgemale juhtkonnale arvestati majandusaastaga tasusid koos sotsiaalmaksuga kokku 308 225 eurot võrreldes aasta varasema 289 873 euroga.

Toyota Balticu juhatuse liikmed on Alar Metsson ja Osvaldo Valentini, nõukogusse kuuluvad tänavu aasta algusest alates Hans-Eric Almebäck, Daniele Schillaci ja Keiji Sudo.

Ettevõtte majandusaasta algab aprillis ning lõppeb märtsis. Toyota Baltic kuulub täielikult Toyota Auto Finland Oy-le, mis omakorda kuulub Tokyo börsil noteeritud Toyota Motor Corporationi kontserni.