„Käesoleva aasta ettevõtlusnädala peateemaks on ettevõtjate roll töökohtade loojatena. Tegemist on olulise aspektiga, kui arvestada 2011. aasta tööga hõivatute statistikat, mille kohaselt saab üle 70 protsendi Eestis elavatest inimestest palka just erasektori ettevõtetelt,“ kommenteeris ettevõtlusnädala peateemat EASi alustavate ettevõtete divisjoni direktor Dmitri Burnašev.

„Kuna just ettevõtjad mängivad olulist rolli tööandjatena, oleme otsustanud teemale tähelepanu tõmmata, et erasektori ettevõtjaid toetada ja innustada olemasolevaid töökohti hoidma ning uusi looma,“ lisas ta.

Burnaševi sõnul pööratakse sel korral rohkem tähelepanu ka naistele, et julgustada neid enam ettevõtlusega tegelema, kuna antud teemale keskendub ka tänavune Euroopa Komisjoni ettevõtlusnädal.

Tänavuse ettevõtlusnädala olulisemateks sündmusteks on esmaspäeval, 1. oktoobril Tallinna kinos Artis toimuv Ettevõtlusnädala avakonverents "StartSmart!", 4. oktoobril Tallinnas Tallink SPA hotellis toimuv naisettevõtlusele pühendatud konverents ning kulminatsioonina reedel, 5. oktoobril Eesti Rahvusraamatukogu suures saalis toimuv kasvuettevõtjate päev „Targalt kasvamine“, kus juba tegutsevad ettevõtjad ja ettevõtluskonsultandid jagavad teadmisi unistuste meeskonna loomisest, välisturgudele suundumisest, samuti praktilisi näpunäiteid ärimudeli arendamiseks ja ekspordiplaani koostamiseks.

Nädala jooksul toimub Eesti suuremates linnades Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas, aga ka väikemates piirkondades enam kui kakssada seminari, töötuba, ettevõtete külastust ja muid üritusi. Ettevõtlusnädala raames leidub tegevusi ja kuulamist nii alustavatele kui ka kasvuettevõtjatele. Ettevõtlusnädala sündmusi jagub igasse maakonda.

Tallinnas tähistatakse ettevõtlusnädalat teisipäeval, 2. oktoobril Radisson Blu Hotel Olümpias toimuvate erinevate ettevõtlusteemaliste seminaride ja töötubadega. Kolmapäeval, 3. oktoobril toimub Nukuteatris tulevikutegijatele suunatud „Noorte ettevõtluspäev“.

Tartu ettevõtlusnädala tihe kuuepäevane programm algab 1. oktoobril ettevõtlusnädala peateemale, „Ettevõtja kui töökohtade looja“ pühendatud üritustega. Järgmiste päevade fookuses on alustavad ettevõtjad, tegutsevad ettevõtjad, äriideede otsimine, lahenduste leidmine ja loovus.

Pärnumaa ettevõtlusnädal algab 1. oktoobril TÜ Pärnu Kolledžis Pärnumaa majandusfoorumiga, kus esitletakse Eesti Panga ja Arengufondi ettekandeid ning viiakse läbi võtmesektoritele mõeldud töötube. 2. oktoobril toimuvad ettevõtluspäevad Sindis, Toril, Vändras, Saugal. Pärnumaa ettevõtlusnädal kulmineerub reedel, 5. oktoobril toimuva maakonna ja Pärnu linna parimate ettevõtjate tunnustamisega.

Narva ettevõtlusnädala esimeseks ürituseks on 1. oktoobril Narva hotellis toimuv seminar "Väikeettevõtlus on Eesti majanduse alus". Ettevõtlusnädala üritused lõppevad laupäeval toimuva koolifirmade laada ja ettevõtlike kooliõpilaste poolt valmistatud toodangu näituse, müügi ja võistlusega „Parim koolifirma".

Ettevõtlusnädalat rahastab EAS Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

Ettevõtlusnädala üritustele on oodatud kõik huvilised alates õpilastest ja üliõpilastest ning lõpetades juba tegutsevate ettevõtjatega. Kõik ettevõtlusnädala sündmused on tasuta. Täpsemat info kõigi ürituste ja neile registreerumise kohta saab SIIT.