„Eesti Post peab olema jätkusuutlik, tugev ja arenev ettevõte. Selleks tuleb agressiivselt turul ringi vaadata. Logistika- ja postiturul tegutsevad globaalsed ettevõtted ning selleks, et nendega konkureerida ja tagada kasumlikkus, tuleb ka meil laieneda,“ ütles nõukogu esimees Meelis Atonen Eesti Posti teates. „Eesti Posti koduturg on Baltikum.“

Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmase sõnul on Baltikum Eesti Posti klientide jaoks üks turg, mis loob vajaduse kogu regiooni katva ühtse võrgustiku järele. "Selleks, et Baltikumis edukas olla, pidime leidma partneri, kelle abil liigutada kaubavoogusid ka üle Baltikumi ning Euroopa suunal,“ sõnas ta.

Kärmase sõnul aitab üle-baltiline võrgustik luua suuremat mahusünergiat ja seeläbi leevendada üldisest kulutõusust kaasnevat hinnasurvet.

Unipakas UAB omandamise kasuks rääkis ettevõtte hinnangul ka see, et tegemist on hästi juhitud ja kiiresti kasvava firmaga, mis pakub korralikku ärikliendilt ärikliendile kullerteenust nii Leedus kui ka Lätis.

Tehingu tulemusena muutub Baltikumis Eesti Posti vahendusel saadetiste edastamine kiiremaks ja mugavamaks. Turule tulevad lihtsamad teenused ning Eesti Posti iseteeninduse vahendusel on võimalik säästa ka aega.

„Võrreldes muu Euroopaga on Baltikumis e-kaubandusel suur kasvupotentsiaal. Meie eesmärk on aidata Baltikumi e-poodidel oma turgusid laiendada naaberriikidesse. Ühtlasi katsume hinnatõusu-uudistest küllastunud ajal pakkuda oma klientidele võimalust ka mõnda teenust soodsamalt saada,“ lisas Kärmas.

Unipakas UAB on asutatud aastal 2005. Ettevõtte 2012. aasta käibeks kujuneb kaks miljonit eurot. Eelmisel aastal teenis ettevõte 22 000 eurot puhaskasumit.

Lisaks 355 postiasutusele on Eesti Postil aasta lõpuks Balti riikides üle 100 Post24 pakiautomaadi. Unikaalseks teeb lahenduse postifirma hinnangul pakiautomaatide kombineerimine kulleri ja postkontorite võrgustikuga.

Eesti Posti käesoleva aasta kaheksa kuu äritulud oli 32,4 miljonit eurot, puhaskasum 1,8 miljonit eurot. Eesti Postis töötab 2579 töötajat. Eesti Posti kontserni kuuluvad emaettevõttena AS Eesti Post ning tütarettevõtetena AS Eesti Elektronpost ja Eesti E-arvete Keskus OÜ Leedus EP-24 UAB ja Unipakas UAB, Lätis Post24 SIA.

Ettevõte investeerib lähiaastatel teenuste arendamisesse Eestis, Lätis ja Leedus 12 miljonit eurot.