SmartCapi kaasinvestor on Firepower Ventures OÜ ning investeeringu suurus on 1,2–1,5 miljonit eurot, rääkis SmartCapi juhatuse liige Heidi Kakko.

Ta lisas, et Arengufond on Defendecil silma peal hoidnud juba mõnda aega ning nüüd otsustati lõpuks investeerida, kirjutas Äripäev.
“Koos kaasinvestoritega me kavatseme sinna 1,2 või siis ka 1,5 miljonit eurot investeerida, sõltub sellest, kas me võtame täiendavalt kaasinvestoreid juurde. Seda investeeringut teeme osade kaupa teatud perioodi jooksul. Alguses omakapitali investeeringuna, hiljem vaatame, kuidas vajalik on, selleks et ettevõte oleks piisavalt kapitaliseeritud rahvusvaheliseks laienemiseks,” selgitas Kakko.

Teise investori Firepower Ventures taga on Kakko sõnul mõni Eesti eraisik, kes teevad äriinglitena investeerimisel esimesi samme.

Firma juhatuse liige Henri Treude ütles, et varem ei ole nad startup ettevõtetesse investeeringuid teinud.

“Meie oleme välja töötanud targa tolmu tarkvaralahenduse ja riistvaraplatvormi, mida saab erinevates tööstusharudes rakendada. Esimene toode on elektrooniline piirivalvur, mis on selline väike kaamerake, mis aitab väga suuri piirialasid efektiivselt kaitsta. Need on nagu virtuaalsed silmad. Keegi füüsiliselt kohale ei pea minema ja siis nad vaatavad ja teatavad ohust,” rääkis Defendeci juht Jaanus Tamm.

Tema sõnul on eelis võrreldes maailma alternatiivsete tehnoloogiatega see, et nende välja mõeldud seadmed on juhtmevabad ning äärmiselt energiasäästlikud.