"Eesti majandus on kenasti hakkama saanud ning seda situatsioonis, kus meie olukord on väga sessoonne. Eesti IT-sektor on väga heas seisus, samuti on heas seisus kinnisvarasektor, mis säilitab oma taset või isegi tulevikus natukene suurendab seda," mainis Josing Eesti kolmanda kvartali konjunktuuri tutvustamisel Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis.

Kui rääkida probleemsematest sektoritest, tõstis Josing esile ehitusektorit ja hotellindust.

"Ehitussektoris on oodata 2013. aastast kehvemat aastat, seda tänu langenud tellimustele, langenud CO2-kvoodi müügirahast tehtavate ehituste ja renoveerimiste tõttu. Samas on ka täna ehituses lepinguid järgmiseks neljaks kuuks. Hotellinduses on suvi läbi ning uut tõusu oodatakse jõuluajast," lisas Josing.

Riigi töötleva tööstuse seisukorda kirjeldades ütles Josing, et rakendatus on 73 protsenti, kuid ettevõtted ootavad järgmiselt kolmelt kuult hinnatõusuks kuni 11 protsenti.

"Eesti tööstustoodang liigub samas tempos, mis Soomel ja Rootsil. Me oleme põhjamaadega majanduslikult enam seotud kui arvame. Samas kogu Euroopa Liidus on majanduste ja riikide vahel erinevused suured ja aina suurenemas," mainis Josing.

Kindlustunne langeb

"Tarbijate kindlustunne aga on langemas, mitte palju kuid siiski. Seda põhjustab peaasjalikult ebakindlus riigi tuleviku suhtes seotuna Euroopa kriisi. See ebakindlus aga liigub vaikselt ka tarbija rahakotti. Võrreldes Euroopa Liidu kindlustundega oleme meie ikka väga kindlad, vaid Soomes ja Rootsis on ehk kindlustunne tulevikku veelgi kõrgem," kinnitas Josing.

Josingu sõnul saab vaadelda kolme konkreetset gruppi inimesi kindlustunde indeksi küsimustike järgi - 36 protsenti arvab, et järgmise 12 kuuga asjad paranevad, 28 protsenti arvavad, et kõik jääb samaks ja 30 protsenti ütleb, et läheb halvemaks.