"Mis selle elektripaketi valimisega ikka muneda?" küsib suurtes pakkujatest esimesena oma pakettide hinnad avaldanud Eesti Energia meedias ilmunud reklaamil. Kuni 28. oktoobrini lepingu sõlmijate vahel loosib ettevõte välja ka sülearvuteid.

Delfi andmetel on Konkurentsiamet saanud kõnesid inimestelt, kes kirjeldanud, kuidas Eesti Energia telefonimüüjad üritanud veenda neid lepingut sõlmima, ootamata ära teiste avatud turu müüjate pakkumisi.

Tänases Õhtulehes kirjeldavad sarnaste telefonikõnede saamist ka suhtekorraldaja Andri Maimets ja Riigikogu liige Marika Tuus-Laul. Konkurentsiameti pressiesindaja Maarja Uulits ütles Delfile, et soovitab inimestel elektrimüüja valimisega viivitada.

"Hetkel ei tasu kindlasti kiirustada, seda eriti olukorras, kus mitmed elektrimüüjad ei ole oma hindasid veel avalikustanud. Kui tarbija soovib valida uut elektrimüüjat või hinnapaketti, mis hakkaks kehtima alates 1. jaanuarist 2013, siis tuleb valik teha hiljemalt 10. detsembriks. Seega on selle otsuse vastuvõtmiseks aega üle kahe kuu. Juhul, kui tarbija oma valikut 10. detsembriks ei tee, siis saab ta alates 1. jaanuarist 2013 elektrienergiat üldteenuse raames oma võrguettevõtjalt. Otsuse võib teha ka hiljem, kuid siis hakkab valitud leping kehtima ka vastavalt hiljem. Kindlasti on mõistlik rahulikult kõiki pakkumisi omavahel võrrelda," ütles Uulits Delfile.