Komisjoni esimees Taavi Rõivas rääkis BNS-ile, et komisjonis toimunud arutelul majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsiga jäi kõlama, et teenuste senisest vabam liikumine EL-is võiks hõlmata meditsiiniteenuseid. See on tema sõnul Eesti jaoks väga oluline, kuna annaks võimaluse tuua Eestisse teistest EL-i riikidest välispatsiente, mis tooks siinsesse meditsiinisektorisse lisaraha, vahendas BNS.

ELAK-i esimees märkis, et raviteenuste kvaliteet on Eestis hea, samuti on siin tervishoiteenuste pakkumiseks olemas kaasaegne taristu.

Meditsiiniteenuste vaba liikumine võiks Rõivase sõnul tähendada seda, et arstid ja õed ei peaks Eestist ära minema, vaid patsiendid saaksid tulla teistest EL-i riikidest Eestisse, nii et vastava riigi haigekassa maksaks teenuste eest. Praegu on sellega tõrkeid, ütles ta.

Välispatsientide toomine Eestisse oleks Rõivase sõnul suur lisarahaallikas ja annaks siinsetele patsientidele kokkuvõttes parema ligipääsu raviteenustele. Praegused pikad ravijärjekorrad tulenevad haigekassa rahanappusest. Lisarahaga oleks võimalik teha investeeringuid haiglavõrku ja katta personalikulusid, märkis Rõivas.

EL-i siseturu täiendav avamine on Rõivase sõnul Eesti jaoks lisaks tervishoiusektorile kasulik ka teistes valdkondades.