"Eesti Korteriühistute XV foorum on kahtlemata korteriühistute jaoks aasta suursündmus, seda enam, et tänavune aasta on nimetatud ka ühistute aastaks - ühistud, mis esindavad pea miljonit Eesti inimest, on ühiskonnas arvestatav jõud,? kõneles Eesti Korteriühistute Liidu nõukogu esimees Marit Otsing. ?Tänavusel foorumil keskendume ühistute jaoks kõige olulisematele küsimustele ? mis saab 1.jaanuaril 2013, kui Eestis avaneb elektriturg, samuti kuidas hinnatõusude juures energiat võimalikult palju kokku hoida," rääkis ta.

Otsingu sõnul kohtutakse aasta jooksul küll piirkondlikel foorumitel, kuid kord aastas saadakse kokku aastakonverentsil, teatas liit.

"Ühistute jaoks on oluline nii ülevaate saamine hetkel kõige tähtsamatest teemadest, milleks tänavu on avanev elektriturg, elamu tervikrenoveerimise võimalused ning samuti uue korteriomandi-korteriühistu seaduse ettevalmistus, kui ka mõttevahetus kolleegidega üle Eesti," rõhutas Otsing. Tema sõnul on huvi aastakonverentsil osalemise vastu suur.

"Loomulikult soovivad ühistute juhid olla kursis viimaste arengutega, puudutagu see siis elektrituru avanemist, uuemaid teadusuuringuid, mis ühistute töös võivad kasu tuua, võimalusi elamu terviklikuks renoveerimiseks või seadusloomet," rääkis Otsing.

"Käesoleval foorumil pühendame aga terve paneeli kortermaja elanikele - näiteks uut, ettevalmistamisel olevat korteriomandi-korteriühistu seadust tutvustame just korteriühistu liikme vaatevinklist, räägime aga ka võimalustest, kuidas kohalik omavalitsus ning kortermajade elanikud saaksid koostööd teha ning sellest, missugune on elanike kindlustunne."

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.