Seega hõlmab televiisori ees istumine üpris suure osa meie igapäevaelust ning on kaasaegse inimese vaieldamatu kaaslane, hoides teda kursis päevasündmustega ning lahutades meelt peale rasket tööpäeva.

Kui aga oled elukohavahetuse ette võtnud ning pole veel uude koju jõudnud televisioonipakkujat välja valida, võib õige leidmine võtta aega isegi mitu nädalat, kuna igasse kortermajja ei saa paigaldada kõigi teenuspakkujate pakutavat. Kuidas saab ühiskonna aktiivne liige aga hakkama ilma televisioonita, ainsaks sideks maailmaga internet, katsetas Delfi Majanduse reporter.

Laupäev – sissekolimise päev ehk esimene päev ilma televisioonita

Kuna kolides vajavad kaasa võetud asjad lahti pakkimist ja uue koha leidmist uues kodus, ei tunne ma esimesed paar päeva televisiooni uudisvoolust ning meelelahutusprogrammidest puudust.

Asjad vajavad lahtipakkimist ning muude majapidamistöödega on vaja kord uude koju tuua. Televisioooni võõrutusnähte pole, see eest on aga mitu tundi rohkem aega tegeleda muu vajalikuga. Võiks öelda, et on isegi hea, et segavaid faktoreid televisoooni näol pole.

Teisipäev – uus kodu on lahtipakitud ehk saab hakkama küll

Kuna kolimise ajaks sai ka puhkus võetud, ei ole hommikul ärgates vaja tööle kiirustada ning aega on isegi üle. Siiski ei tunne, et vajaksin televisiooni, et oma päeva sisustada. Õhtul saab DVD pealt filme vaadata – saab hakkama küll!
Päevakajaliste sündmustega aitab kursis hoida online-meedia.

Kolmapäev – lemmik programm jääb vaatamata ehk esimesed võõrutusnähud

Kolmapäeval tunnen ma tavaliselt televisioonist kõige suuremat puudust, kuna mitmed kavliteet saated, mida olen aastate jooksul harjunud vaatama, jäävad nägemata ning seega ka inimlik uudishimu rahuldamata.

Kahju, kuid kui asi väga hulluks kätte läheb, võib tänu internetile mõnesid neist ka telekanalite kodulehekülgedelt vaadata. Seekord ma seda siiski ei tee ja proovin saada ilma hakkama.

Laupäev – nädal ilma ehk filmid päästavad

Kuna internetiavarused on täidetud ääretute arhiividega, millest võib leida saateid ja filme, on võimalik vaadata kõike, mis parasjagu meelepärane ja meel lahutamata ei jää.

Samas pean tunnistama, et hakkan vaikselt tundma puudust pikkadest reklaamipausidest, mis olid täiuslikud pesumasina laadimise või võileiva tegemiseks.

Teisipäev – poolteist nädalat ilma ehk tahan nüüd ja kohe!

Nüüdseks olen olnud televisioonita juba poolteist nädalat ning kuna sellest nädalast algas ka töö, tuleb tunnistada, et hommikused ärkamised näiteks ilma Terevisioonita või televiisori kaudu raadio kuulamiseta (kuna tavalist raadiot mul ei ole), on rasked. Võõrutusnähud on selgelt näha ja enesetunne on umbmäärane. Selline tunne on nagu keegi oleks koti silmadele ja kõrvadele tõmmanud ning ainult online meediast enam ei piisa.

Neljapäev – teine nädal ilma lemmikprogrammita – APPI

Nüüdseks olen juba teist nädalat infosulus – pole saanud vaadata oma lemmik programmi, mis kolmapäeva õhtuid sisustada aitas. Kammin internetiavarusi, otsin uudiseid, vaatan videosid.

Proovin ennast eluga kursis hoida, kuid kuna igaõhtune uudistesaadete vahel klõpsutamine on ära jäänud, on see märksa kurnavam ja aeganõudvam tegevus.

Reede – valgus tunneli lõpus ehk tehnik toob televisiooni majja

Täna saan ma endale kõigi ootuste kohaselt televisiooni. Ausaltöeldes – ei suuda ära oodata!
Koju jõudes selgus aga, et tehnik jäi tulemata ning ka selle nädalavahetuse tuleb ilma mööda saata... Uue nädala alguses peab kindlasti tehnikule helistama, sest kolmandat nädalat ilma ma enam olla ei taha!

Kokkuvõtteks

Televisioonita saab hakkama, kui tegutsed eluala, mis ei vaja pidevat teadmist päevasündmustest ning kui su uudishimu pole tapvalt suur. Samas leidsin, et tänu sellele, et mitmed päevakajalisi ning muidu tähtsaid uudiseid vahendavad saated jäid vaatamata, oli kaaskodanikega raskem suhelda ja kaasa rääkida teemadel, millega sa kursis pole.

Hea oli aga asja juures see, et aega jäi rohkem üle ning ka unekvaliteet paranes, kuna magama sai tänu televisiooni puudumisele märksa varem mindud.

Järelikult – televisioonita saab hakkama küll, kuid on raske.