Rahandusminister Jürgen Ligi rõhutas oma sõnavõtus Aasia ja Euroopa rahandusministrite kohtumisel, et Euroopa stabiilsusfondide loomine ei ole reformide aseaine.

"See on vaid kinnitus vajadusele pidevalt tähelepanu pöörata konkurentsivõime ja jätkusuutliku kasvu tagamisele, mis esmajärjekorras nõuavad korras riigirahandust," ütles Ligi.

"Eesti kogemus näitab, et õigeaegsete säästumeetmetega taastatud usaldus aitab majanduse kiirelt tagasi kasvurajale, samas kui reformidega venitamine paisutab ebamõistlikke kulutusi," lisas Ligi.

Ligi osales täna Aasia ja Euroopa rahandusministrite kohtumisel Bangkokis, kus arutluse all olid maailmamajanduse arengusuunad, sealhulgas ELi ja euroala meetmed võlakriisist väljumiseks ning jätkusuutliku majanduskasvu taastamiseks.

Aasia majanduse olukord on Euroopast küll erinev, kuid mõlemal poolel on võimalik kogemustest õppida, näiteks finantssüsteemi reformimisel ja regionaalsete stabiilsusmehhanismide küsimuses.

Aasia ja Euroopa kohtumise (Asia-Europe Meeting, ASEM) rahandusministrite kokkusaamine toimus sel aastal kümnendat korda. Kohal olid ministrid või kõrged ametnikud üle 40 ELi ja Aasia riigist.

Lisaks osalesid Euroopa Komisjoni, Maailmapanga, Rahvusvahelise Valuutafondi, Euroopa Keskpanga, Aasia Arengupanga jt esindajad. ASEMi eesmärgiks on Aasia ja Euroopa koostöö tihendamine ja kogemuste vahetamine eri valdkondades.

ASEMi kohtumise eel osales rahandusminister koos Eesti Panga delegatsiooniga Tokyos toimunud Maailmapanga ja Rahvusvahelise valuutafondi aastakoosolekutel. Sealsetel kohtumistel tunnustati Eesti majanduse suhteliselt head olukorda ja kiiret kriisist taastumist.