EMT ja Elioni kolmanda kvartali käive vähenes 387 miljoni Rootsi kroonini ja üheksa kuu käive vähenes mulluse sama perioodiga võrreldes 5,2 protsenti 1,132 miljardi Rootsi kroonini, teatas BNS.

Ettevõtete kulumieelne tegevuskasum EBITDA vähenes võrreldes mulluse kolmanda kvartaliga 28 protsenti 113 miljoni Rootsi kroonini ja üheksa kuu lõikes 22 protsenti 336 miljoni Rootsi kroonini. EBITDA marginaal alanes kvartalis mulluselt 35,9 protsendilt 29,2 protsendile.

EMT kasvatas 2012. aasta kolmandas kvartalis klientide arvu. Suurim kasv tuli mobiilsest internetist, kus mobiilse interneti arvutis kasutajate hulk kasvas eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 60 protsenti, teatas ettevõte.

Kolmanda kvartali lõpu seisuga oli EMT-l 803 000 klienti, neist 578 000 lepingulist ja 225 000 kõnekaardi kasutajat. Eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes lisandus aasta jooksul ettevõttele 49 000 uut klienti ning suurim kasv on tulnud just mobiilse internetiga liitujatest.

"Kindlasti on üheks kasvu soodustavaks teguriks olnud 4G võrgu kiire väljaehitamine, mis toob üha enamate inimesteni ülikiire mobiilse interneti võimaluse," ütles EMT juhatuse esimees Valdo Kalm. Ta lisas, et aasta jooksul investeerib EMT võrkude arengusse 22,2 miljonit eurot.

EMT 4G võrk katab kolmanda kvartali lõpuks 50 protsenti Eesti elanikkonnast, aasta lõpuks jõutakse 70 protsendi katmiseni. Eesti territooriumist katab 4G võrk kolmanda kvartali lõpu seisuga 35 protsenti.

Mobiilse interneti vajaduse kasvu taga on Kalmu sõnul ka üha kiiremini kasvav nutiseadmete valik. "Septembris ulatus nutitelefonide müük 60 protsendini telefonide kogumüügist ning suvel toimus sarnane murrang ka arvutimüügis, kui esmakordselt müüs EMT tahvelarvuteid rohkem kui sülearvuteid," märkis Kalm.

Neljandas kvartalis jätkab EMT 4G võrgu väljaehitamist ning näeb jätkuva kasvuvaldkonnana mobiilset internetti nii arvutis kui nutitelefonis ja tahvelarvutis.