Avatud elektriturg on toonud kaasa uued elektrimüüjad ja ka uued lepingutüübid koos kuutasu, fikseeritud lepinguperioodide ning lepingute ennetähtagse lõpetamise trahvidega. See tähendab, et ainuüksi elektri kWh hinna võrdlemine ei anna Elektrumi hinnangul korrektset ettekujutust soodsaimast pakkumisest.

„Meie jaoks on tähtis klientide rahulolu mitte ainult sõnades, vaid konkreetsetes tegudes. Seepärast on Elektrumi hinnad soodsaimad, lepingutingimused kõige lihtsamad ja läbipaistvamad ning seda juba praegu. Me ei ole oma hindu maskeerinud, ega jätnud kunstlikke puhvreid, et personaalse pakkumise nime all teha kõikidele klientidele e-postituse teel põhimõtteliselt identseid pakkumisi” ütles Elektrum Eesti juht Raivo Videvik.

Eesti elektrimüügifirma Elektrum pakub eraisikutele nelja fikseeritud hinnaga elektripaketti: Pere, Säästu, Aktiivne ja Mugav Klõps. Pakettidega liitumiseks tuleb sõlmida tähtajaline leping. Kõige lühem periood on 9 kuud (Pere Klõps) ja kõige pikem 18 kuud (Mugav Klõps).

Lepingu ennetähtaegse lõpetamise tasu võib just pikemaajalise lepingu sõlmimise korral olulist rolli mängida. Oletame, et elektritarbija sõlmib kaheks aastaks lepingu fikseeritud hinnaga 5,9 s/kWh ning tema aastane tarbimine on 4000 kWh. Soovides näiteks peale poolt aastat elektrimüüjaga lepingut lõpetada, võib talle esitatav trahvinõue olla lausa rohkem kui 70 eurot.

Elektrum Eesti pole oma klientidele niisuguseid käeraudu pannud, olles esimene ja hetkel ainus elektrimüüja, kes pakub kahte paketti – Pere ja Mugav Kõps – millel puudub lepingu ennetähtaegse lõpetamise tasu. Elektripakettidel Säästu Klõps ja Aktiivne Klõps, mis pakuvad turu parimat hinnataset, on see mõlemal võrdselt 30 eurot.„Kuigi elektri hind moodustab kogu arvest ainult kolmandiku, on meie soovitus enne lepingu sõlmimist kindlasti väga põhjalikult kõikide elektrimüüjate pakkumisi võrrelda. Igasugune kokkuhoid, mida on võimalik saavutada, on oluline,“ rõhutas Videvik ja soovitas abi saamiseks helistada Elektrumi klienditeeninduse tasuta numbril 800 5555, kus vastatakse kõikidele Elektrumi pakette ja lepingu sõlmimist puudutavatele küsimustele.