Sirel&Partners vandeadvokaat ja partner Janno Kuusk asutas mullu detsembris 2500eurose osakapitaliga osaühingu KSK Invest. Tänavu 26. juulil tehti kinnistusregistrisse märge, et AS REC Varad ehk Oliver Kruuda on müünud neli aastat tagasi ostetud vana Hoiupanga maja Kinga tänaval, raekoja platsis vandeadvokaadi Janno Kuuse pisikesele äriühingule.

Päev hiljem ei olnud Janno Kuusk enam KSK Investi juhatuse liige. Selleks sai 29aastane Antonina Kiseleva. Kaks kuud hiljem sai osaühingu omanikuks 25aastane Aleksei Savinov.

Oliver Kruuda ostis Kinga tänava kinnistu neli aastat tagasi jaanuaris. Tollal maksis Kalev REC hoone eest 77 miljonit krooni.

Kruuda kinnisvarafirma REC Varad pani tänavu suve alguses suulisele enampakkumisele mitu kinnisvaraobjekti alghinnaga 11,75 miljonit eurot. Muude objektide seas pandi müüki ka kümme korteriomandit Kinga 1 hoones. Nende alghind oli kokku 4,35 miljonit eurot. Enampakkumist korraldas Advokaadibüroo Eversheds Ots&Co. Suuline enampakkumine toimus 21. juunil.

Vandeadvokaat, Sirel&Partners partner Janno Kuusk ütleb, et ei pea vajalikuks ega võimalikuks KSK Invest OÜ majandustegevuse ja tehingute teemal diskuteerimist.

"Veelgi enam ei ole mul võimalik avaldada Kinga 1 hoonega seotud tehingu hinda või muid tehingu üksikasju kuivõrd AS-iga REC Varad sõlmitud leping ei anna KSK Invest OÜ esindajale sellist võimalust," märkis Kuusk.

KSK Invest OÜ kui äriühingu eesmärk on Kuuse sõnul teenida kasumit. "Kinga 1 hoone kui investeerimisobjekti abil hakkab KSK Invest OÜ seda eesmärki realiseerima. Kinga 1 hoone oli korduvalt müügis enampakkumistel, erinevates kinnisvaraportaalides jne. Seega oli objekti müügi kohta informatsiooni leidmine vägagi kerge," lisas vandeadvokaat.

Kuusk ei ütle, miks ta KSK Investi juhatuse liikmena päev pärast hinnalise kinnistu ostmist KSK Investi juhatusest taandus. Samuti ei ütle ta vähimatki osaühingu järgmiste, noorte omanike kohta.

Samuti ei vasta vandeadvokaat küsimusele, millist rolli etendas endine siseminister ja politseijuht, kauaaegne poliitik Ain Seppik kinnistule uue omaniku leidmises. Seppik ise ütleb Delfi majandusuudistele, et tema ei ole kinnisvaravahendamisega mitte kuidagi seotud. Veelgi enam. "Ma ei oskagi seda teha. Kust küll sellised kuulujutud tekivad!?" 

Oliver Kruuda ei vastanud korduvatele katsetele hoolimata telefonile. Elektronkirjale vastas automaatne kiri, mis ütles, et Kruudat ei ole kuni 22. oktoobrini kontoris ning tema võimalus emaile lugeda on piiratud.