AS Estiko juhatuse esimees Ain Tammvere saatis Delfi majandusuudiste toimetusele kirja, milles püüab Margus Tsahknale selgitada, kas ja mis Tartus avaturust saab.

"Estiko ei ole turu kadumisest kunagi olnud huvitatud, vastupidi - Tasku kaubanduskeskuse omanikuna seisame oma võimaluste piires selle eest, et turg igal juhul säiliks ja areneks, kuna see tekitab ka keskusele täiendavat külastatavust ja käivet," on Tammvere veendunud.

"Tartu avaturu teema tõstatas Tartu kesklinna planeeringuala arengustsenaariumite arutelul, kus analüüsisime erinevaid võimalusi, kuidas Emajõe kaldapealse atraktiivsust tõsta," lisab Estiko juhataja.

Tartu turu teema ja sel toimuv on ammu arutelu all olnud ning selle kujunemisest klassikaliseks aiasaaduste turuks kõneldud aastaid.

"Kuid tänaseni on seal koos nii turg kui täika ning viimane ei sobi kindlasti Tartu kesklinna. Eraldi teema on veel seal müügil olevate tööstuskaupade kvaliteet, päritolu ja maksud. Lisaks oleks ju loogiline kui avaturg asuks olemasoleva turuhoone kõrval," annab Tammvere mõista, et vähemasti unistustes oleks Estikole parem siiski avaturust praeguses asupaigas vabaneda.

"Hea näide antud juhul on Nõmme turg, mis on Tallinnas muutunud väga populaarseks. Nõmme turg suutis tööstuskaupadest vabaneda, oma väljanägemisse ja sisusse investeerida ning täna on tulemusena tegemist kindlasti ühe edukama ja ilusama turuga Eestis. Nõmme turg on kindlasti ka Tartule eeskujuks," märgib Estiko esindaja.

Mitte-tartlastele teadmiseks, et praktiliselt Emajõe kaldal asub Tartus nii kinnine turuhoone kui avaturg. Nende vahemaa on ligikaudu 250-300 meetrit.