1. oktoobrist pärineb äriregistris kande muudatus, mille järgi on kallist kinnisvara omava KSK Investi osanikeks võrdsetel alustel OÜ Pelton Capital (Jelena Petrova ja Tallinna Äripanga ettevõtetega seostatav Aleksei Savinov) ning Leonarda Invest AS.

AS Leonarda Investi juhatuse liige on Žanna Demidova, kuid tegelikul on aktsiaselts tuntud kui Tallinna Äripanga suuromaniku Andrei Žukovi valdusfirma, millele eelmisest aastast kuulub ka turvafirma Alfastar.

Kinnistusregistrisse kanti neli aastat Oliver Kruuda ettevõttele kuulunud maja ostu-müügitehing tänavu 26. juulil. Magusas asukohas asuva maja ostis OÜ KSK Invest, mis kuulus tol hetkel Sirel&Partnersi advokaadibüroo partnerile, vandeadvokaat Janno Kuusele. KSK Investi äriregistri-järgne tegevusala on valdusfirmade haldamine.

Päev pärast hinnalise kinnistu omanikuks saamist vahetas KSK Invest juhatuse liiget. Uueks juhatuse liikmeks sai Harku vallas elav Antonina Kiseleva.

Äriregistri päringust selgub, et noorel ärinaisel on kehtiv seos kolme ettevõttega. OÜ Horns and hoofs on asutatud mullu juunis ning sissemakset tegemata. See osaühing on registreeritud Lai 33-4a aadressile. Samasse korterisse on registreeritud ka OÜ 100m2, selle ettevõttega Kiseleval seos puudub.

OÜ Hoorns and hoofs tegeleb segapõllumajandusega ning selle ainus osanik ongi Antonina Kiseleva.

Kiseleva ajab ka Rakveres, Õli tänaval põllumajanduslikku äri. Nimelt on ta ainuosanik OÜ-s Agroland, mis on asutatud üle 10 aasta tagasi, 2001. aastal. See äriühing tegeleb äriregistri andmetel õun-ja luuviljaliste puuviljade kasvatusega.

Tänavu 4. septembril sai KSK Investi juhatuse liikmeks ka Tallinnas elav Aleksei Savinov. Savinov on seotud Tallinna Äripangaga seonduvate ettevõtetega, muu seas ka AS-iga Peetri Põld ja Piim. Selles ettevõttes on Savinov koos Marina Filatova ja Sergei Elošviliga üks omanikest. Antonina Kiseleva arvati lõplikult KSK Investi juhatusest välja tänavu 25. septembril.

Savinovil (25) on kehtiv seos ka OÜ-ga Pelton Capital. Pelton Capitalis istub Savinov juhatuses koos Jelena Petrovaga. Pelton Capital on registreeritud Tallinnasse, Tirgu 3 eramusse.

Tähelepanuväärne on asjaolu, et kuni tänavu 1. oktoobrini oli Kruuda firmalt maja ostnud KSK Investi ainuosanik siiski vandeadvokaat, Sirel&Partnersi vandeadvokaat Janno Kuusk.