"Leppetrahv on senikaua lepingus sees, kui seda ei ole lepingust välja võetud. Kui justiitsministeerium ütleb, et see on tühine, tarbijakaitseamet ütleb, et see on tühine, siis tegelikult on meil olemas kohus, kes otsustab, kas see on tühine või ei ole," rääkis Mardi tänasel pressikonverentsil.

"Iseenesest on see muidugi hea, kui leppetrahvid on tühised, aga ega nad automaatselt tühiseks ei muutu."

Mardi sõnul on tal hea meel, kui leppetrahve ei tuleks. "Sellisel juhul puudubki üldse perioodilise lepingu sõlmimise mõte. Kui sa võid seda koguaeg üles ütelda," lisas ta.

"Aga teistpidi on perioodilise lepingu sõlmimise mõte väga mõistlik, sest ega te ei viitsi ju ka iga kuu ju elektrihinda vaadata, teil on oma töö teha. Te tahate rahu saada, teil on 9-kuune leping. Teile antakse kevadel teada, te vaatate hinnad üle ning teile sobib ja lähete edasi ning te ei pea iga kuu nende küsimustega tegelema."

"Kui elektrimüüjad ütlevad, et kui leppetrahvi ei tule, siis tõstame hinda, siis minu sõnum oleks see, et me suudaksime ühistutele leida sedavõrd hea müüja, kes ei pea sanktsioneerima korteriomanikke," rääkis Mardi.

"Ühistutel on loomulikult probleeme võlgnikega, aga see ei tohiks olla prioriteet, et me saaksime survestada inimesi kõikvõimalike sanktsioonidega, vaid et tahame sel turul toimetada ning kui on küsimusi, siis oleme korteriomanikega valmis nendele küsimustele vastama."

Korteriühistute liit loodab elektriostuks sõlmida raamlepingu, millega ühistud saaksid elektrit osta võimalikult soodsa hinnaga.