"On väga oluline, et meil oleks hästi toimiv lennufirma, mis lennutab Eesti inimesi võimalikult paljudesse Euroopa riikidesse kiirelt ja mugavalt ja annab võimaluse ka teistest riikidest mugavalt Eestisse jõuda. Veelgi enam – oleme Euroopa Liidu ääreala, mistõttu mugav ja paindlik ühendus teiste liikmesriikidega on tähtis nii turismi, ettevõtluse kui ka riigi tasandil," ütles Eesti turismifirmade liidu peasekretär Kristen Lahtein pressile saadetud teates.

Lahteini sõnul ei saa Estonian Air tagada otselende kõikidesse Euroopa riikidesse mitu korda päevas. "Pikas perspektiivis on toimivad lennuühendused aga Eesti elule ja arengule sama olulised ja vajalikud kui riigisisesed mitmekesised transpordiühendused," lausus ta.

"Kui regionaalseid transpordivõimalusi (bussi-, reisirongi- ja parvlaevaliinid) toetatakse igal aastal, siis ei tohi tahaplaanile jätta ka vajalikke lennuühendusi, mis aitavad kaasa suuremale seotusele Euroopa Liiduga."

Estonian Air teatas täna, et ettevõte teenis üheksa kuuga 20,2 miljonit eurot kahjumit ning lennufirma juhi Tero Taskila vahetab välja Jan Palmér.