“Ida-Virumaast kui räägitakse, siis alati potentsiaalist. Täna saame öelda, et potentsiaal hakkab realiseerume reaalseks võimekuseks” ütles regionaalminister Siim Valmar Kiisler Ida- Virumaa Tööstusalade Arendus pressiteates.

Ühel päeval said nurgakivi kahe ettevõtte logistikakeskused. Nii OÜ ESTIN Warehousing OÜ kui ka OÜ Febparts hakkavad Narva kaupasid tooma peamiselt Hiinast konteineritega, läbi Eesti sadamate.

Logistikakeskustest liiguvad kaubad pärast komplekteerimist edasi klientidele veokitega. Kui esimene firma tegeleb elektroonikaga, siis teine hakkab siia vedama Hiinas toodetud autode varuosi.

Logistikakeskused ehitatakse välja mitmes etapis, kokku ca 50 000 m2, investeeringute maht ettevõtjate poolt on kokku üle 25 milj. EUR ning täismahus käivitumisel luuakse piirkonda kokku üle 80 töökoha.

Lisaks nendele kahele ettevõttele, kellel ehitus juba käib, on Narva Logistika ja Tööstuspargis investeerimiskohustusega müüdud maad veel kolmele väisinvestorile nende puhul on tegemist tööstusettevõtetega.

Kahel tööstusettevõttel on olemas nõukogu heakskiit maade saamiseks. Praeguseks on kolmandik pargi kasutuses olevatest aladest müüdud, kolmandik broneeritud ja osa kruntidest ootab veel omanikku.

Vastavalt SA Ida- Virumaa Tööstusalade Arendus äriplaanile on eesmärgiks kaasa aidata Ida-Virumaale 4400 töökoha loomisele 2019. aastaks. Lisaks Narvale tegeleb sihtasutus tööstusalade projektide arenadmisega veel Jõhvis, Kohtla-Järvel ja Kiviõlis.