"Tegemist on Norra rannikuvetest püütud värske kalaga, mis on kasvanud looduslikes tingimustes, mitte farmis. Toote säilivusaeg oli 30. oktoober, seega oli laupäeval tegu veel värske kalaga.

Looduslikes tingimustes kasvanud kala puhul pole kahjuks võimalik täielikult parasiite välistada nii nagu farmides kasvatatud kalade puhul. Iga partii osas tehakse pistelist kontrolli, kuid parasiitide avastamiseks oleks tarvis lahti lõigata eranditult kõik kalad, sest parasiidid peidavad end lihakiudude vahel ja välisel vaatlusel neid ei avasta. Reeglina ei ole saastunud kogu partii, vaid üksikud kalad," ütles Rajangu.

Rajangu sõnul tuleb kala alati termotöödelda ehk külmutada või kuumtöödelda - suitsetada, keeta, praadida.

"Sellisel juhul parasiidid surevad ja tegemist on vaid esteetilise probleemiga, tervisele parasiidid ohtu ei kujuta. Küll võib olla tervisele ohtlik toore kala söömine. Müüjale oleks riskivaba pakkuda vaid külmutatud ja sulatatud kala, aga enamik kliente soovib siiski värsket toodet, mille puhul kahjuks peab arvestama, et kalas võib esineda silmale esmapilgul märkamatuid parasiite," sõnas Rajangu.

Vilu sõnul vabandab Selver klientide ees. "Juhul kui klient avastab saastunud kala, siis tuleks alati pöörduda kaupluse administraatori või infoleti töötaja poole," soovitas Vilu.