Septembris Vabariigi Valitsuse poolt vastu võetud riiklik vastutustundliku ettevõtluse edendamise tegevuskava seab samuti üheks fookuseks sellise ettevõtete võrgustiku arendamise, teatas vastutustundliku ettevõtluse foorum.

Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum, mis seni on kaasanud ja koondanud ettevõtteid erinevate projektide raames, on uue liidu loomisel eeskujuks võtnud enamikus Euroopa riikides tegutsevad sarnased liikmevõrgustikud.

Sarnaselt neile võetakse Eestiski eesmärgiks liituda peagi ka vastutustundliku ettevõtluse üle Euroopalise ühendusega CSR Europe.

„Ootame liituma vastutustundlikust äritegevusest huvitatud ettevõtteid, hoolimata sellest, kas ja kuidas on seni iseseisvalt teemale teadlikku tähelepanu pööratud,“ julgustas väga erinevaid ettevõtteid liituma Marko Siller, Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi tegevjuht.

„Aeg sellise liidu asutamiseks on küps ning Eesti vajab tuumikgruppi, mis ühise jõuna aitab luua soodsama pinnase ettevõtete ühiskondlikust vastutusest rääkimiseks ja tegelemiseks.“

Võrgustiku liikmed saavad enda arendamiseks ja teistega kogemuste vahetamiseks regulaarse ligipääsu ettevõtteid koondavatele sündmustele, personaalsele nõustamisele, teemakohastele materjalidele ja valdkonna ekspertidele. Üheskoos hakatakse tegema pingutusi vastutustundliku äritegevuse edendamiseks laiemalt läbi poliitikakujundajate, avaliku sektori, meedia, haridusasutuste ja vabasektori.

Liitumiseks asutajaliikmena tuleb ettevõtetel esitada sooviavaldusi enne 16. novembrit. Võrgustikku astumine on proovitud teha jõukohaseks nii väikestele kui suurtele ettevõtetele. Täpsem info www.csr.ee/liikmed lehel.