“Üldjuhul sõltub globaalse börsi meeleolu USA-st kui ühest maailma suurima majandusega turust, mida tõestas hiljuti Föderaalreservi programm QE3 positiivne mõju ning USA ettevõtete negatiivsete sissetulekute hooaeg,” kirjutas Hughes pressile saadetud teates.

Hughe tõdes, et tõeneäoliselt jätkub börside madal kauplemine veel paar päeva, kuna praegusel hetkel ei ole küsitluste kaudu selgunud kindlat võitjat.

"Olenemata sellest, milline kandidaat võidab, tulevad USA-s tõeneäoliselt rasked 12 kuud. Esiteks on nurga taga nn. fiskaalkuristik ja fakt, et eelarve defitsiit tuleb lahendada kas maksude tõusuga või eelarvekärbetega – mõlemad variandid takistavad majanduskasvu.”

Euroopas on Hughesi sõnul täna hommikul avaldatud mõned majandustulemused, kuid neil on olnud minimaalne mõju.

"Hispaanias on uute töötute arv kasvanud oktoobris 128 200 inimese võrra, mis on kõrgeim kasv alates jaanuarist. See number on palju suurem kui esialgu oodati, kuid siiski ei ole väga šokeeriv. Hispaania on praegu rangete vahendite kasutuselevõtu protsessis ning neil on veel pikk tee minna. Ilmselt kuuleme sellest järgnevate kuude jooksul veel palju,” kirjutas Hughes.