Kaubad olid 2011. aasta oktoobriga võrreldes 3,9% ja teenused 4,5% kallimad, teatas statistikaamet.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta oktoobriga võrreldes tõusnud 7,4% ja mittereguleeritavad hinnad 2,9%.
Võrreldes eelmise aasta oktoobriga mõjutas tarbijahinnaindeksit enim toit, mis andis indeksi kogutõusust üle kolmandiku.

Sellest omakorda kolmandiku andsid aastataguse ajaga võrreldes 9,5% kallinenud liha ja lihatooted, ligi neljandiku värske puuvili ja teise neljandiku värske köögivili.

Eluasemekulutused andsid kogutõusust ligi 30%, millest üle poole andis eelmise aasta oktoobriga võrreldes 12,1% kallinenud soojusenergia. Mootorikütus oli 8,8% kallim ja andis kogutõusust alla kaheksandiku.

Mulluse oktoobriga võrreldes on toidukaupadest enim kallinenud värske köögivili (35%) ning odavnenud tangained (11%). Lennukipiletid olid 60% kallimad kui eelmise aasta oktoobris.

Septembriga võrreldes olid oktoobris tarbijahinnaindeksi peamisteks mõjutajateks liha ja lihatoodete ning värske köögivilja hinnatõusust tingitud toidu kallinemine, mootorikütuse 1,8%-line odavnemine ning lennukipiletite hinnatõus. Enim kallines kuuga värske kurk (60%) ning odavnes kartul (12%).