Naburgsi eesmärgiks oma uuel ametikohal on leida teostatavaid taastuvenergia projekte ning arendada koostööd Läti energiasektori ja teiste huvigruppidega, teatas firma.

Naburgsil on ulatuslikud kogemused investeerimispanganduse ja taastuvenergia projektide arendamise alal. Enne Nelja Energiaga liitumist on ta töötanud DnB panga ja Riia rahvusvahelise lennujaama jaoks. Tal on nii MBA kui ka MSc kraad Växjö ja Södertörns’i ülikoolidest Rootsis ning Oslo ülikoolist Norras.

Naburgsi hinnangul on Lätil suur potentsiaal suurendada riigi energeetilist sõltumatust jätkusuutlikul viisil, sest Lätis on head looduslikud eeldused rohelise energia tootmiseks - rikas biomassi, 531 km pikkune tuuline rannajoon, kasutamata põllumajandusmaa ja pikaaegne hüdroenergia kasutamise traditsioon.

"Ühendades Nelja Energia Eesti ja Leedu tuuleenergia kogemuse ja enamus investori - Norra munitsipaalettevõtte Vardar Eurus kõrged väärtused on meie eesmärgiks saada juhtivaks tegijaks ka Läti turul. Valmistame hetkel ette nii tuuleenergia projekte kui ka uurime biogaasi ja biomassi võimalusi," ütles Naburgs.

4Energia SIA emafirma Nelja Energia AS juhatuse esimehe Martin Kruusi hinnangul on nende firma suurim kasvupotentsiaal Lätis.