„Turuolukord on erinev, kuna SEB Rootsis on tegemist kodumaise valuutaga,“ ütles SEB Treasury osakonna juhataja Eero Sirendi.

„Teisalt peitub erinevus ka hoiuste tagamise osafondi osamaksetes, mis Eestis on kõrgemad.“

Swdbanki pressiesindaja Mart Siilisvask teatas, et Eestis ei ole Rootsi kroon kohalik valuuta, mistõttu ei saa Rootsi krooni intresse Rootsi ja Eesti vahel võrrelda.

"Hinnastamise põhimõtted välisvaluuta puhul ei ole kunagi samad, mis koduvaluutas. Peamine laenuturg on meil Eestis aga eurodes. Euro intressid on aga madalamad ning intresside erinevus peegeldub nii laenu baasintressis kui ka deposiidi hinnas," selgitas Siilivask.

Aripaev.ee kirjutas, et Eestis on võrreldes Rootsiga palju madalamad hoiuseintressid. Eestis saab SEB internetipangas lepingut sõlmides hoiustada 2000-14 999 Rootsi krooni kolmeks kuuks 0,55 protsendiga. Suurematele summadele on intressimäär kõrgem. 300 000-599 999 Rootsi krooni saab Eesti SEB hoiustada 0,65 protsendiga.

Aastase tähtajalise hoiuse tootlus on Rootsi SEB-s Rootsi kroonides 1,63 protsenti, meil suurel summadel 1,10 protsenti. Kolme aastase hoiuse tootlus on SEB Rootsis 1,97 protsenti, Eestis 1,15 protsenti.