Numbri haldaja Elion, kes on ainus hääletusnumbrite pakkuja Eestis, väidab aga, et see ei ole võimalik, sest säärane number ei ole kunagi hääletusnumber olnud.

„Samuti pole hääletusnumber olnud Tallink Takso lühinumber 1921. Valdavalt on meie hääletusnumbrid kujul 900 7xxxx ning samuti on kindel see, et tehniliselt pole võimalik, et liinid lähevad niiöelda „sassi“, seal peab olema mingi muu põhjendus,“ ütles Elioni esindaja Karin Kahre.

Siiski pakkus Elioni esindaja välja mõned võimalikud stsenaariumid, kuidas valeühendus juhtuda võis.

„Kõige tõenäolisem on see, et helistaja eksis siiski kogemata numbri valimisel ja sattus seega mõnele hääletusnumbrile. On teoreetiline võimalus, et kui helistajale pakub kõneside teenust keegi teine peale Elioni, siis võib juhtuda, et kõnede vahendamisel on tehtud seadistustes viga, mistõttu valides küll 900 1921, satutakse hoopis mingi muu numbri peale. Aga siis peaks see olema nii, et kõik, kes selle x kõnesideteenuse pakkuja võrgust Tallinki Takso numbrile helistavad, peaksid kogema sama,“ sõnas Kahre.

Eelneval juhul oleks see probleem Kahre sõnul aga ilmselt koheselt ka lahenduse leidnud. „See pole võimalik, et osad helistajad satuvad õigele numbrile ja teised aeg-ajalt valele,“ ütles Kahre.

Selleks, et aru saada, mis tegelikult toimus, oleks esmalt Kahre sõnul kõige lihtsam paluda helistajal oma kõnede ajalugu vaadata ning uurida, mis numbrile ta selle kõne ikkagi täpselt tegi.