Selle tulemusena pöördus ühe töötaja kohta loodud lisandväärtus taas tõusule ning see jõudis kolmanda kvartali arvestuses kõigi aegade rekordtaseme lähedale, jäädes napilt alla vaid 2007. aasta kolmandale kvartalile, kommenteeris Swedbanki Balti investeerimiskeskuse juht Kristjan Tamla statistikaameti tööhõive numbreid.

Tegevusalade lõikes panustasid hõive kasvu eelkõige siseturule suunatud tegevusalad - võrreldes aastataguse perioodiga suurenes töötajate arv nii kaubanduses, kinnisvara sektoris kui ka enamikes avaliku sektoriga seotud tegevusaladel.

Kui arvestada, et avalik sektor moodustab suure osa hariduse, avaliku halduse ja tervishoiu tegevusaladest, siis nende kolme tegevusala summana oli riigi panus tööhõivesse läbi aegade üks suurimaid.

Tööhõive on juba jõudnud buumieelse taseme lähedale, mistõttu peaks hõive edasine kasv jääma suhteliselt tagasihoidlikuks. Ühelt poolt piirab nõrk väliskeskkond tööjõu nõudluse märgatavat suurenemist eksportivas sektoris.

Teiselt poolt oleme hõivatute arvus jõudmas tasemeni, kus enamik kvalifitseeritud inimesi on ilmselt juba töökoha leidnud.