Tõenäoliselt ei pea sa töötama nädalas 80+ tundi, et pidada ennast edukaks. Pimedate kuningriigis on ühesilmne kuningas! Edu on sinu võimete maksimaalne realiseerimine. Seega pead ennast võrdlema iseendaga:

1. Kui sul on potentsiaali teenida 100 000 EUR aastas, aga sa teenid 15 000 EUR, siis ei ole sul põhjust endaga rahul olla.

2. Kui objektiivse hinnangu põhjal on sul potentsiaali teenida 5000 EUR aastas, aga sa pigistad endast rohkem välja ja suudad selle numbri lükata 10 000 EUR-le, siis oled sa edukas! Ole valmis ohverdama!

Mõni inimene leiab õnne pereelust, mõni pidutsemisest ja mõni karjäärist - see on igaühe isiklik otsus. Kahjuks pole enamik inimesi ära otsustanud, mida nad päeva lõpuks kõige rohkem tahavad. Võta see otsus vastu ja lähtu eelkõige sellest, miks üks või teine asi on sinu jaoks oluline. Mõtle ka välja, kui palju oled nõus eesmärgi täitmise nimel ohverdama.

Kuskilt peab tagasi tõmbama - kõike korraga teha ei saa. Kui arvad, et saad, siis tõenäoliselt pead mingil hetkel pettuma või sihid lihtsalt liiga madalale. Loobu headest asjadest praegu, et teha ruumi veelgi parematele asjadele tulevikus!

Inimesed tõlgendavad isiklikke vabandusi elufilosoofiana

Ole ülimalt valiv inimeste osas, kellelt sa nõu kuulda võtad. Kui teed trenni ja jälgid oma toitumist, siis tavaliselt leidub alati inimesi, kes sind kritiseerivad ja kooki matsutades kliśeesid õhku viskavad - ”Elu on nautimiseks!”.

Sellel hetkel pead sa endale esitama 2 küsimust:

1. Kas see inimene teab, millest ta räägib?

2. Kas ta võtab sõna seetõttu, et tahab mulle head või pigem seetõttu, et ta ei taha ennast kehvasti tunda ja üritab oma vähest distsipliini välja vabandada.

Pidutsemine ja puhkamine ei ole stressi maandamine!

Minu hinnangul tekib stress eelkõige siis, kui sa tead, et sa peaks midagi tegema, aga sa ei ole seda teinud. Sellises olukorras ei seisne stressi maandamine selles, et sa lähed puhkama või pidutsema. Kui su elu on jama, siis mida sul üldse tähistada on? Vaata tõele näkku, võta jalad kõhu alt välja ja hakka tööle!