Delfile kommenteeris uue toote turuletoomist tootjafirma Jolla tegevjuht Marc Dillon.

Soomlaste operatsioonisüsteemist Jolla oodatakse uut läbimurret, mis olemuselt sarnaneb Androidiga ja mida saavad seadmetes kasutamiseks litsentseerida erinevad tootjad nagu Nokia või Samsung. Hetkel on tootmisleping sõlmitud paari suure Hiina tootjaga.

Dilloni sõnul on valiku suurenemine alati kliendi huvides. “Praeguseks hetkeks on turule jäänud paar suurt tegijat, kes lükkavad kogu äri oma huvide suunas. Meie soov on pakkuda uut avatud ökosüsteemi, millega saavad liituda erinevad tarkvaraarendajad ja pakkuda kliendile uusi lahendusi,” rääkis ta.

“Jolla märksõnadeks on kiirus, tõeline multitasking ning kasutajaliidese isiksustamine,” kommenteeris ta eeliseid tavakasutajale. Praegusel hetkel keskendutakse tarkvaraarendajatele, kellele uut süsteemi promotakse, et tekiks hulk kasutatavaid äppe.

Oktoobri alguses avalikustas Jolla, et uue operatsioonisüsteemi jaoks on loodud tehnoloogiaettevõtetest koosnev äriliit, kes panustab projekti kokku 200 miljonit eurot. Jolla sõnul saab ettevõte midagi täpsemalt öelda detsembris, millal on turule oodata esimesi seadmeid uue operatsioonisüsteemiga.

Foto: Märt Miljan

Jolla tegevjuht Marc Dillon, Foto: Märt Miljan