"Algselt kogusime kokku sadade ühistute tarbimisandmed ja -mahud, siis  asusime läbirääkimistesse pakkujatega. Korteriühistute elektri ühisostul pakkus hetkel parima hinna kõige soodsamatel tingimustel  Elektrimüügi AS," kinnitas Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige
Urmas Mardi.

"Võtsime aluseks kolm olulisemat kriteeriumi - kõigepealt hind, siis koostööpartneri usaldusväärsus ja paindlikkus ning kõige tipuks ka asjaolu, et korteriühistut käsitletaks lepingu lõpetamistingimuste osas füüsilise isikuga võrdselt ega vaadeldaks seda äriühinguna."

Praeguseks on kogutud ca 800 korteriühistu andmed üle Eesti, tarbimismahuga rohkem kui 182 miljonit kw/h, kes ühisostus osaleda soovivad, samuti laienevad ühisostu soodsad tingimused kõigile Eesti Korteriühistute Liidu liikmesühistutele.

"Kui mõni ühistu, kes polnud varem EKÜL liige, soovib nüüd liituda, saab ka tema ühisostu tingimustel elektrit osta," rõhutas Mardi.

Elektrimüügi AS pakutava hinna teeb Mardi hinnangul ühistule soodsaks iseäranis börsihinna madal müüja marginaal, mis ühistu puhul on 0.19 senti/kWh ja korteriomanikule 0.24 senti/kWh (hinnad koos käibemaksuga). "

"Meie hinnangul on ühistule ja korteriomanikele küll kõige soodsam valik elektriost börsihinnaga, Elektrimüügi AS soovib  olla ühistule pikaajaliseks paindlikuks partneriks ning pakkuda
ühistule püsiva maksega börsihinda," sõnas Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Andres Jaadla.

Elektrimüügi AS tegevjuht River Tomera selgitas, et börsihinnas sisaldub kõige vähem hinnalisasid.
"Iseäranis need ühistud, kel on tunnilugejaga elektriarvestid, võidavad börsihinna puhul maksimaalselt - nädalavahetusel ja öötundidel on hind odavam, ja targalt tarbides on sel moel võimalik säästa," rääkis ta.
Tomera sõnul on tarbijale kõige soodsam püsiva maksega börsihind, mis jaotab kulutused elektrile aasta jooksul ühtlaselt.

Tarbimise varasemast mahust ja oma vajadustest lähtuvalt saab tarbija Elektrimüügi AS kodulehel elekter.ee ka arvutada välja ka oma tulevase keskmise kuumakse.

Ühisostu võitja pakutav fikseeritud hind juhul, kui ühistul on ainult üldelektri leping, on 5,59 (koos km) ühetariifne, fikseeritud hind juhul, kui ühistu on elektri vahendaja korteriomanikele on 5,59
(koos km), fikseeritud hind kahetariifse päevase puhul 5,96 (koos km) ning fikseeritud hind kahetariifse öise puhul 4,91( koos km). Korteriomanikele on aastase paketi hinnad järgmised: hind igale tarbijale eraldi 5,64(koos km) ühetariifne, päevane hind omanikule 6,22 (koos km) ning öine hind omanikule: 4,91(koos km).

Samuti oli Elektrimüügi AS ainus pakkuja, kes võrdsustab ühistu korteriomanikuga leppetrahvide puudumist silmas pidades.

Elektrilepingu sõlmimisel tuleb igal ühisostus osalenud ühistul ja ühistu liikmeks olevatel korteriomanikel või siis ühistul viidata EKÜL ühisostule ja selle tulemusel saavutatud hinnale, kõigile ühisostus osalejatele saadetakse kirjalikud juhised, kuidas lepinguid sõlmida, korraldajate soovitusel on seda kõige parem teha interneti kaudu.

“Lõpliku lepingu sõlmivad ikkagi tarbija ja ühisostu raames parima hinna pakkunud elektrienergia müüja, kuid nüüd on neil võimalik seda teha parimatel tingimustel,” rõhutas Mardi, kelle sõnul saab lisainformatsiooni elektri ühisostu tingimuste kohta ka EKÜL kodulehelt www.ekyl.ee ning EKÜL büroodes üle Eesti.