Seega tuleb investeerimispankuritel üleliia võetud raha klientidele tagastada. GILD Bankersist on aga vahepeal saanud Gild FAS, see omakorda kanditud G.FAS nime alla...

Pankurite skeemis kannatasid sadakond Gildi kutsel Aserbaidžaani mereäärsesse rannakompleksi investeerinud rahapaigutajat - Olari Taalist kuni Enn Veskimäe, Marcel Vichmann, Hans H. Luik ja Kristjan-Thor Vähi ning Astro-nimelise fondi väliseestlaseni.

Äsja jõudis GILDIga sõdinud ettevõtjateni kiri: "Käesolevaga edastan toimkonnale teadmiseks Riigikohtu otsuse lingi, millega jäeti AS-i GFAS (likvideerimisel; endise ärinimega AS GILD Financial Advisory Services) kassatsioonkaebus rahuldamata ning Tallinna Ringkonnakohtu otsus muutmata: http://www.riigikohus.ee/?id=11&tekst=RK/3-2-1-138-12 Samuti on manusesse lisatud Tallinna Ringkonnakohtu lahend. Selgitan, et Riigikohus ei pea põhjendama oma otsust, kui sellega ei muudeta ringkonnakohtu otsust."

Riigikohus ei võtnud menetleda, otsus jõustus Rain Tamme ja Co kahjuks

Nüüd on selge, et litsentsi alusel tegutsenud "usalduspankurid" tahtsid ettevõtjaid tüssata, ent jäid vahele. Nad võtsid ärimeestelt lepinguväliselt Aseri fondi kokku ajades veel 60 000 eurot ehk peaaegu miljon krooni.

Kui mehed vahele jäid ehk kui ärimehed nende sõpradest purjetajad fondi eesotsast minema lõid, hakkasid Lauri Isotamm ja Rain Tamm keerutama, et ei mõista elementaarseid äritermineid, nagu retainer fee. "Seda väidet lugesin imestusega kohtuasjast," lausus Delfile üks kannatanutest. "Mina küll mõistan ja küllap need kutid on sadu lepinguid retainer fee kohta teinud."

Aga kohtuta Lauri Isotamm ja Rain Tamm lihtsalt keeldusid raha tagastamast, õeldes, et prokuratuuri kahtlustus Bakuu raha osalises sissevehkimises Gildile on nende nö laitmatut mainet kahjustanud. Avalduse prokuratuuri viis ju nende endi usaldusmees, Seaside Residence Baku juhataja Erki Piirsalu...

"Loomulikult on nad aastast 2010 oma vara kantinud - Gildist sai Gild FAS, siis G Fas," imestavad ettevõtjad. "Olen koos oma pankuritest nõunikega masu ajal igasugu s..a söönud, aga otsest näkkuvaletamist ja lollimängimist selle kraadiga mehed ei harrasta. Rain Tamme ja Lauri Isotamme suhtumine oma investoritesse oli küll"Milleks surnule saapad?"," on pankureid usaldnud ettevõtjad nõutud.

"Miks ligi 80 töötajaga finantsinspektsioon neil veel eri ärinimede all nõustada laseb, on arusaamatu."