"Nii nagu Eesti, on suurt muutust energiapoliitikas läbi tegemas ka Saksamaa.
Energiewende ehk energeetikapöörde käigus tuumaenergiast loobumine ja suures osas üleminek taastuvenergiale on protsess, mis oma mastaabilt on suunda andev kogu maailma energiapoliitikale.
Õnnestumise korral teeb see Saksamaast nii taastuvenergias kui energeetikas tervikuna maailma ühe liiderriigi. Eestis jällegi näeme kiireid muutusi nii elektrituru avanemise kontekstis kui ka soojustootmises,“ selgitas Veske.

Lisaks kogemuste vahetamisele korraldatakse kahasse energeetikaüritusi ning osaletakse valdkonna projektides. Ühtlasi sai EJKÜ õiguse tõlkida eesti keelde ja Eestis välja anda AGFW koostatud juhendmaterjale.

AGFW (The German Energy Efficiency Association for District Heating, Cooling and CHP) on 1971. aastal asutatud sõltumatu, mittetulunduslik ühing, mille peakontor asub Frankfurdis. Ühing koondab ja esindab kokku 470 kaugkütte ettevõtet, tööstusettevõtet, tootjat ning instituuti Saksamaal ja mujal Euroopas. AGFW lööb aktiivselt kaasa efektiivse kaugkütte, -jahutuse ning koostootmise arendamisel nii Saksamaal kui mujal maailmas.

EJKÜ on vabatahtlik energeetikavaldkonna ettevõtteid ühendav organisatsioon, mis asutati 1995. aastal. EJKÜ eesmärk on koondada energeetika valdkonnas tegutsevate ettevõtete kompetentset ja aktiivset osalust, et esindada ühishuve ning jagada erialast infot, teavet ja kogemusi. Ühingusse kuulub 51 ettevõtet, mille liikmed hõlmavad 56% soojaturust ning 8% elektriturust.