Muudatuste ettevalmistamisega ameti töökorralduses tehti algust käesoleva aasta kevadel ning tänaseks on need ka lõpule viidud, seega jõustub detsembrist juba toimiv struktuur, teatas amet.

Maksu- ja tolliameti peadirektori Marek Helmi sõnul on muudatuste eesmärgiks ühtlasem tööjaotus ameti töötajate vahel.

„E-maksuameti ja e-tolli kasutamise tulemusena on võimalik vähendada Tallinnas paikneva keskuse rolli arendustegevuses ja luua kompetentsikeskusi ka teistesse piirkondadesse. Me lähtume põhimõttest, et arvestades tänapäevaseid võimalusi on maksu- ja tolliameti tööd üldjuhul võimalik teha sõltumata asukohast,“ ütles Helm.

Uue struktuuri kohaselt on ameti osade tegevusvaldkondade juhtimine viidud Tallinnast välja Eesti eri piirkondadesse, kus asuvad ka vastava valdkonna eest vastutavad juhid. Iga konkreetse piirkonna töötajad vastutavad omakorda kogu selle valdkonna üle-Eestilise töökorralduse eest.

Näiteks asuvad edaspidi aruandlusdistsipliini eest vastutavad töötajad Tartus, piiritolli eest vastutavad töötajad Narvas, samas kui tuludeklaratsioonidega seonduvat tööd juhitakse Pärnust

Helm rõhutas, et kliendi jaoks alates homsest ameti teenustes ja teeninduses midagi ei muutu.

Maksu- ja tolliameti tegevus muutub ühetaolisemaks kõikides maakondades. Teenindusvõrk koos praeguse töötajate koosseisuga on kõikides maakonnakeskustes ning maksuküsimuste nõustamine või keerulisemate küsimuste lahendamiseks pädeva spetsialisti nõuande korraldamine on maakondlike büroode ülesanne.