"Partnerkaardiga saab sigarettidelt allahindlust. Lisaks sellele, et see on ebaeetiline, on see ka ebaseaduslik. Suitsudele ei tohi allahindlust teha,“ imestas Kaubamaja klient Delfi Majandusele saadetud kirjas.

Kaubamaja müügiosakonna juhataja Kadri Aguraiuja sõnul on Partnerkaardi omanikel 5protsendiline soodustus kõikide toodete pealt, seal hulgas ka siis tubakatooted.

Eestis on tubakatooted märgistatud maksumärgiga, millest kallimalt ei tohi neid Aguraiuja sõnul müüa ehk ei tohi kaupmehed tubakatoodetega tulu teenida. Alla maksumärgil toodu hinna ei ole aga Aguraiuja sõnul keelatud tubakatooteid müüa.

„Seadusega on keelatud tubakatoodetele teha reklaami, kampaaniaid ja muud sarnast, Partnerkaardiga on aga kõik ostud Kaubamajas 5% soodsamad - ka tubakatoodetele kehtib see,“ sõnas aguraiuja.

Kaubamaja esindaja sõnul ei riku pood sellise soodustusega ühtegi seadust. „Me ei tee tubakatoodetele reklaami ega spetsiaalseid erisoodustusi ning ei õhuta millegagi nende müüki,“ leidis Aguraiuja, et tavaline kõikidele kaupadele kehtiv soodustus on aktsepteeritav.