Eestile järgnesid puidu osatähtsuselt Leedu, kus puidust toodetav energia moodustas 88 protsenti taastuvenergiast, siis Soome 85 protsendi ja Poola 81 protsendiga, kirjutas BNS.

Suurim puidust toodetud energia osakaal kogu energiatarbimisest oli Lätis, kus see küündis 27,1 protsendini. Soomes moodustas see 20,8 protsenti ja Rootsis 19,3 protsenti kogu energiatarbimisest.

Puit ja puidujäätmed on enamikus Euroopa Liidu riikides peamine taastuvenergia allikas ning 2010. aastal oli puidust toodetud energia osatähtsus kogu Euroopa Liidus tarbitud energiast viis protsenti.

Eurostati andmetel moodustas eelmisel aastal küttepuidu tootmine Eesti puidutootmisest 27 protsenti. Sarnased tootmismahud ja küttepuidu tootmise osakaal puidutootmisest olid ka Leedus. Lätis oli küttepuidu tootmise osakaal vaid üheksa protsenti.

Rootsi ja Soome tootsid peamiselt tööstuslikku puitu vastavalt 92 ja 90 protsendiga kogu puidutoodangust. Kogu Euroopa Liidus moodustas küttepuidu tootmise osakaal puidutootmisest 21 protsenti.