Suurim jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab uuel aastal 640 000 tarbimiskohas võrgupakettide hindu 7% võrra. Börsihinna tõttu elektritarbimist järsult vähendavad kliendid peavad oma võrgupaketid nüüd ise üle vaatama, et mitte liiga palju maksta. Elektrifirma klientidele teavituskampaaniat ei kavanda. Kui praegu on võrgutasu pakett üks osa elektri ühispaketist, siis edaspidi müüakse elektrienergiat eraldi.

„Võrgutasu paketid on täna klient lepingus juba valinud ja täiendavat määramist enam ei toimu,” selgitas Elektrilevi müügikorralduse peaspetsialist Tõnu Roosve. „Pakettide puhul me räägime eelkõige võrgutasudest kuni 63 A võrguühendustel, mille kasutajate arv on üle 95% tarbimiskohtadest.”

Neli paketti

Elektrilevi klientidel on võimalik valida nelja peamise võrgutasu paketi vahel, mille puhul peale kallinemise muutub vaid nimetus. Varem Kodu nime kandnud paketid on ristitud ümber nummerdatud pakettideks Võrk.

Väikese elektritarbimise korral, kui voolumõõtja näitab kuus vaevalt paarsada kilovatt-tundi ja üle 60% sellest tarbitakse päeval, tasub kasutada paketti Võrk 1, kus kehtib vaid ühesugune põhitariif. Kui öise tarbimise osatähtsus osutub piisavalt suureks, tasub ära Võrk 2, kus tasu kujuneb eraldi päeva- ja öötarbimise järgi. Selle paketi kasutamiseks peab olema paigaldatud kahetariifne voolumõõtja. Kaugloetavate voolumõõtjate paigaldamisel, kui tarbitud elektri maksumust hakatakse määrama igal tunnil börsil kehtinud hinna järgi, jäävad võrgutasude kahetariifsed paketid kehtima, sest elektri börsihind ei mõjuta ülekandetasusid otseselt.