"Kas kohtusse hagi esitamist nimetatakse tänapäeval väljapressimiseks!? Kohtust otsitaksegi ju õigust ja õiglust. Kordan veelkord: selles hagis ei ole midagi poliitilist. See on tavaline tsiviilvaidlus, mille sisu üle peab vaidlema kohtus. Pooled esitavad enda argumendid ning kohus otsustab, kelle väited jäävad peale," räägib Pärn Delfi majandusuudiste toimetusele.

Pärna sõnul koosneb eile Harju maakohtusse esitatud hagi osa 30 leheküljest ning lisasid on selle juures umbes 60 lehekülge. "Lisasid tuleb ilmselt juurde, sest osadele järelepärimistele ei ole veel vastuseid saabunud," lubab Pärn.

Ta tunnistab, et ilmselt venib kohtuvaidlus aastate pikkuseks, kuna hagi on mahukas ja teema keeruline.

Eile esitas pankrotistunud OÜ Autorollo Harju Maakohtule ligi poole miljoni eurose tsiviilhagi Keit Pentus-Rosimannuse, Rain Rosimannuse, Väino Pentuse, Siim Roode, firma Roode&Partnerid ning advokaadibüroo MAQS vastu, kirjutab Äripäev.

Pärn selgitas Äripäevale, et nad esitasid tsiviilhagi olemasolevate tõendite põhjal, mille üheks osaks on mahukas kirjavahetus. „Leidsime, et olemasolevate tõendite valguses on hagi põhjendatud,” ütles Pärn.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse ja Rain Rosimannuse soovitusel pandi Väino Pentuse probleemides vaevleva firma Autorollo asju ajama nende tuttav advokaat Siim Roode. Varade väljaviimist abistas sama sõpruskond, kes pani aluse vabade mõttekaaslaste ühendusele ja hiljem parteiks kasvanud Res Publicale.

Ajal, mil Roode firma Roode&Partnerid oli Autorollo omanik ning aitas segaseid rahaasju klaarida, viidi väidetavalt firmast välja autopark ja anti kahtlasi sularahalaene.

Kui vaadata keerulisi skeeme ning seda, mis firmad Autorollo omanikuks olnud Väino Pentusele n-ö appi tõttasid, selgub, et tegu oli omavahelise mõjuka sõpruskonnaga, kuhu kuuluvad Reformierakonna ja IRLi liikmed ning ka rahastajad.