25. novembril leidsid maksu- ja tolliameti töötajad Narva raudtee tollipunktis kaubarongi kontrollimisel 71 kasti 710 000 deklareerimata sigaretiga. Venemaa ja Valgevene maksumärkidega sigarettide kastid avastati 54 väetisevaguniga kaubarongi kahest kaubavagunist.

2. detsembril avastati Narva maantee tollipunkti kaudu Eestisse saabunud bussi tollikontrollil bussi salongi põranda alt ja tagumiste rataste vahelisest tühimikust 253 620 deklareerimata sigaretti.

Tollikorralduse osakonna juhataja asetäitja Ants Kutti sõnul on avastatud salasigarettide kogused tõesti märkimisväärsed. „Nagu näha, otsivad salakaubavedajad üha uusi mooduseid ja võimalusi Eesti tollipiiri rikkumiseks ja mul on hea meel, et meie ametnike tubli töö tulemusel neile siiski jälile jõutakse. Salasigarettide avastamine on üks tollitöö prioriteete ja selle tegevussuunaga jätkame süvendatult ka edaspidi,“ lisas Kutti.

Sigaretid on kinni peetud ja mõlemas asjas on alustatud kriminaalmenetlus. Kohtueelseid menetlusi juhib Viru Ringkonnaprokuratuur ja neid viib läbi Maksu- ja Tolliamet.