Arlanda lennujaama operaatori Swedavia pressiesindaja Klas Nilssoni sõnul on olukord äärmiselt murettekitav, sest lumi on lennuväljale liiga teinud terve tänase hommikupooliku. "Teame, et ehk leeveneb lumetorm täna pärastlõunal, kuid ka siis on arvatavasti karta veel palju hilinemisi," märgib Nilsson.

Tema sõnul on Stockholmi lähistel asuv Bromma lennuväli küll pisut paremas korras, kuid tugev tuul ja tuisk teevad ka seal liiga. "Põhimõtteliselt on peaaegu terve Rootsi lennuliiklus halvatud, sest Arlanda on riigi kõige suurem lennuväli ning siinsete tõrgete korral ei toimi lennud ka muudes piirkondades korralikult," kurdab Nilsson.

Arlanda esindaja väitel on tugev tuul ja lumi tekitanud olukorra, kus Arlanda lennurajad on muutunud libedateks suusaradadeks ning nende enam-vähem nähtavad hoidmisega peab kurja vaeva nägema.

Tänane lumine ennelõuna on vähemalt 60 000 Arlanda kaudu reisijal plaanid segi löönud. Nemad peaksid igal juhul ühendust võtma enda lennufirmaga.

Ka Estonian Airi lend Stockholmi, mis pidi väljuma juba 7.35 hommikul, on nihutatud 11.45 peale. Estonian Airi lend, mis pidi Stockholmi väljuma kell 10.30, tühistati sootuks.

Sama firma kell 9.55 Stockholmist Tallinna suunduma pidanud lennu kohta antakse uus info alles kell 12.10. Estonian Airi kella 12.50 Stockhomist väljuma pidanud lend tühistati.